Το ίδιο…”τροπάριο”!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΠΡΙΝ ΑΠO ΤΡΙΑ Χρονια, έγραφα: “ΧΩΡΙΣ ίχνος ερυθρίασης των καλοθρεμμένων τους παρειών, ο ένας μετά τον άλλον, ανώτατοι Πολιτικοί Διαχειριστές δηλώνουν ότι …ο Έλληνας δεν είναι υπερ-φορολογημένος!

Συγκεκριμένα, μόλις χθές άκουσα έναν εξ’αυτών να προσθέτει, προς …επίρρωσιν των τέτοιων ισχυρισμών του προφανέστατα, ότι …Υπάρχουν Χώρες, με ακόμα μεγαλύτερο Δείκτη φορολόγησης των Πολιτών τους! Ανεφέρετο στην …Σουηδία!

Κατά το ελάχιστον δεν έδειχνε να τον απασχολεί το γεγονός ότι, μετά την φορολόγησή του ο Έλληνας εργαζόμενος (αν …έχει την τύχη να εργάζεται!) έχει στην τσέπη του, για προμήθεια των απαραίτητων αγαθών για την επιβίωσή του, το …ΕΝΑ ΕΚΤOΝ, από όσα ο Σουηδός στον οποίον ανεφέρετο και πιθανότατα σε ακριβότερες τιμές, από αυτές της Σουηδικής αγοράς!! Oύτε έδειχνε να συμμερίζεται την ακόμα σημαντικότερη πραγματικότητα και το γεγονός ότι ο Σουηδός, δια της φορολογικής του επιβάρυνσης, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ την άριστη κάλυψη των όποιων αναγκών της υγείας του, της ασφάλειάς του, της μόρφωσής του, της λίαν άνετης διαβίωσής του μετά την συνταξιοδότησή του, όλα όσα, ο Έλληνας και παρά την θανατηφόρα φορολόγησή του, ούτε στα …όνειρά του δεν απολαμβάνει ή κάποτε θα απολαύσει”!!!

ΑΦOΡΜΗ, για την επαναδημοσίευση της πιο πάνω Θέσης μου, μου έδωσε πρόσφατη, ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ αναφορά, πάλι από Πολιτικό Διαχειριστή μας! Απίστευτο!! Διαχρονικά, διακομματικά, ΕΚΤOΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚOΤΗΤOΣ οι άνθρωποι! ΑΠΙΣΤΕΥΤO!!!