Το …Θέατρο του παραλόγου!

ΟΥΤΕ σε εποχές Χούντας δεν βιώσαμε κλείσιμο Θεάτρων και Κινηματογράφων! Το αντίθετο μάλιστα, κατά την Χούντα, άνθισαν οι τέχνες και ο πολιτισμός σε όλη την Ελληνική Επικράτεια!
Σ’ όλη την Επικράτεια άνοιγαν νέα Θέατρα και Κινηματογράφοι!
Σήμερα, εν έτη 2024, η Κεφαλονιά, ζει πρωτόγνωρες φασιστικές καταστάσεις, με στόχο την επικράτηση της Μιχαλατείου Ολιγαρχίας!
Με στόχο, την αποχαύνωση των πολιτών και τον απόλυτο έλεγχο τους από το καθεστώς Μιχαλάτου!
Ενός καθεστώτος, όπου ο …εμπνευστής και λειτουργός της Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Αργοστολίου της Κεφαλονιάς, έχει επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να το ενισχύσει και να το εφαρμόσει, αδιαφορώντας, με απίστευτο προκλητικό τρόπο, για τις ανάγκες, την πρόοδο, την ανάπτυξη του τόπου!
Η Μιχαλάτειος Ολιγαρχία έχει σαν στόχο ΜΟΝΟΝ τα προσωπικά συμφέροντα του …ηγέτη και των ακολούθων του, και αυτών ΟΧΙ γιατί τους ΑΓΑΠΑΕΙ, αλλά γιατί εξυπηρετούν ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!
Και πάμε στο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟ«Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»:
Η Μιχαλάτειος Ολιγαρχία, αποφάσισε εν μία νυκτί να βάλει ΛΟΥΚΕΤΟ στο Θέατρο του Αργοστολίου, που επί της ουσίας είναι το Θέατρο όλης της Κεφαλονιάς!
Ο Ιερός χώρος των Τεχνών και του Πολιτισμού του Νησιού μας!
Εβγαλε μία ανακοίνωση των ΠΕΝΤΕ γραμμών, δίκην «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» για να μας ενημερώσει ότι η «Αυτού Μεγαλειότης» του, κλειδαμπάρωσε το Θέατρο, ρίχνοντας το φταίξιμο στην Αποκεντρωμένη!
Ξέχασε όμως να μας πει, σε τι ενέργειες είχε προβεί, τα τελευταία ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια γι να αποτρέψει αυτό το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ αποτέλεσμα για τον τόπο μας!
Γιατί, όπως πάντα, ο ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ δεν έχει καμία ευθύνη ΠΟΤΕ και για ΤΙΠΟΤΑ!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο τέλος, σε μία «χλιαρή» προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου, ρίχνει τις ευθύνες για το κλείσιμο του Θεάτρου στο Δήμο Ληξουρίου, ο οποίος, επί τέσσερα χρόνια πλήρωνε στο Μιχαλάτο την εκ του νόμου συμμετοχή του για την κάλυψη της Μισθοδοσίας των 14 υπαλλήλων του Θεάτρου (ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ) 215.650 Ευρώ, υπαλλήλους που δεν είχε ΠΟΤΕ.
Και ο Ολιγάρχης είσπραττε, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ πεισματικά να εφαρμόσει τα όσα από το νόμο 4714/2020 ορίζονται σχετικά με την διάθεση ΤΡΙΩΝ υπαλλήλων της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ στο Δήμο Ληξουρίου, σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια (Ν.4600/2019).
Και περίμενε στην εκπνοή της προθεσμίας του ανωτέρω νόμου, 31-1-2024, και μετά από κατ’ επανάληψιν, έγγραφης ενημέρωσης της Αποκεντρωμένης, για να αποστείλει την σχετική εισήγηση πόσους και ποιούς υπαλλήλους θέλει.
Μάλιστα, είναι τόσο …ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΣ και …ΠΡΟΧΕΙΡΑΝΤΖΑΣ (για τα όσα αφορούν το Δήμο βέβαια), που απέστειλε στις 30-1-2024, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, την Εισήγηση του ζητώντας και τους …14 υπαλλήλους της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, ενώ ο Δήμος Αργοστολίου ΥΠΟΧΡΟΥΤΑΙ να απορροφήσει ΕΝΝΕΑ, για να στείλει λίγα λεπτά αργότερα, ΝΕΑ, ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ζητώντας ΜΟΝΟΝ …ΔΥΟ!
Αδιαφορώντας για την τύχη των υπολοίπων ΕΠΤΑ υπαλλήλων…
Και διαβάζοντας την ανακοίνωση που έβγαλε ο Δήμος Ληξουρίου για το θέμα, γεννώνται τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ο Δήμος Ληξουρίου πάνω από 4 χρόνια πλήρωνε μέρος της Μισθοδοσίας της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ. Γιατί ο Μιχαλάτος δεν φιλοτιμήθηκε να του δώσει τουλάχιστον ΕΝΑΝ, με απόσπαση, στα πλαίσια του «αυτοδιοικητικού πνεύματος αλληλεγγύης και κατανόησης» που τον …διακατέχει, κάτι για το οποίο κατηγόρησε το Ληξούρι;
2. Αφού, όπως φάνηκε στην πράξη, δεν είχε καμία πρόθεση να διαθέσει κάποιον ή κάποιους υπαλλήλους της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ στο Δήμο Ληξούρι, γιατί δεν αναλάμβανε ως Δήμος Αργοστολίου εξ’ ολοκλήρου το κόστος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, αλλά κάθε μήνα έστελνε το …μπογιουρντί στον Κατσιβέλη, χωρίς ο Δήμος Ληξουρίου να έχει κάποιο όφελος από αυτήν την δαπάνη;
3. Γιατί ο Μιχαλάτος 4 χρόνια δεν εμφανίσθηκε ΠΟΤΕ στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς στους τρείς νέους (Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης), στις οποίες συμμετείχαν κανονικά οι άλλοι δύο Δήμοι Ληξουρίου και Σάμης, καθώς και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης, αγνοώντας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ το νόμο που επέβαλε την παρουσία του και επιπλέον, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ το Κράτος, δεν εφάρμοσε καμία απόφαση της Επιτροπής, ώστε να ολοκληρωθεί η υπόθεση της διάλυσης της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ και το …μοίρασμα των υπαλλήλων;
4. Αν, ως επιχειρηματίας, ήξερε ότι στις 31-1-2024, κάποια βασικά στελέχη-υπάλληλοι του θα αποχωρούσαν από την εργασίας του, ΔΕΝ θα είχε μεριμνήσει, πολύ νωρίτερα να έχει βρει αντικαταστάτες, ώστε να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ η Επιχείρησή του; Για το Δημοτικό Θέατρο, γιατί δεν μερίμνησε εγκαίρως, αλλά έρχεται την τελευταία στιγμή να κάνει δήθεν …ενέργειες, για τα …μάτια του κόσμου, βάζοντας ΛΟΥΚΕΤΟ στο Θέατρο;
Και ως μέγας …μαλαγάνας, ρίχνεις το φταίξιμο στην Αποκεντρωμένη και στο Δήμο Ληξουρίου για να ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, την ΔΙΚΗ του ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!
Θεόφιλε Μιχαλάτε, τελικά κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι είσαι ο …ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ του Δήμου Αργοστολίου!