Το καθήκον του έπραξε κι’ ένας άλλος Ήρωας εδώ στην Κεφαλονιά

Επιστολή έστειλε ο οικονομικός αντιπρόεδρος της ΠΙΝ Νίκος Βαλλιανάτος στους αρμόδιους φορείς για τον «Ηρωα της Κεφαλονιάς» Δημήτρη Παπαδόπουλο, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει από πνιγμό έναν άγνωστο σ’ αυτόν συμπατριώτη μας.

Η επιστολή αναφέρει:

Αργοστόλι, 11 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣ

  • Την Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου
  • Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αλέξη Τσίπρα
  • Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση
  • Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
  • Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
  • Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

ΚΟΙΝ

  •  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Καρυπιάδη
  • Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ. Ευάγγελο Σημανδράκο
  • Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γεώργιο Δασταμάνη
  • Στέλλα Ντράμτσικα-Παπαδοπούλου

Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατόπιν της συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5, τον περασμένο Απρίλιο, του τρέχοντος έτους, όπως ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ, το Κράτος, θα πράξει το ύψιστο χρέος του, απέναντι στην οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού – Hρωα Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχασε τη ζωή του, κατά τη διαδικασία αναχαίτισης Τουρκικών μαχητικών.

Το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι «υιοθετεί» τα δύο ανήλικα παιδιά του, αναλαμβάνοντας τα έξοδά τους έως την ενηλικίωση τους, καθώς και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, μέχρι τη συμπλήρωση των 25 χρόνων τους. Επίσης, ένα αξιοσέβαστο ποσό, θα κατατεθεί από τον πρόεδρο της SUPER LEAGUE, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Με αυτές τις άμεσες ενέργειες, η «Πολιτεία-Κράτος», δεν προσπαθεί να καλύψει το κενό της απουσίας ενός πατέρα, που δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του, αλλά δηλώνει, Συμπαράσταση, στα μέλη της οικογένειας, όπου ο αρχηγός της, «Έπεσε στο Καθήκον».

Το «Καθήκον Του», όμως, έπραξε και ένας άλλος Ήρωας πριν από μερικά χρόνια στο νησί μας – την Κεφαλονιά- όταν στην προσπάθειά του να σώσει από πνιγμό, έναν άγνωστο, σ’ αυτόν συμπατριώτη μας, έχασε τη ζωή του, στις 04.07.2002. Το όνομα του, Δημήτρης Παπαδόπουλος, με καταγωγή από τα Γρεβενά, εργαζόταν ως απλός εργάτης, σε κατασκευαστική εταιρεία, στο νησί μας.

Η γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά του, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, «τιμήθηκαν» με πόνο, δυστυχία και ανέχεια για την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, του πατέρα τους.

Η Πολιτεία πρόσφερε στη σύζυγό του, για την αυτοθυσία του Δημήτρη, πλακέτα, σε εκδήλωση Τιμής, που παρέθεσε η πρώην Νομαρχία Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», αλλά, λησμόνησε να αναλάβει την επιμέλεια και τη φροντίδα των τριών ανήλικων παιδιών του και το διορισμό της συζύγου του.

Ευελπιστώ, έστω και τώρα, μετά από 16 χρόνια, σε κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα έχει «αναδρομική ισχύ», να θυμηθεί να συμπεριλάβει και να αποδώσει σε κάποιο από τα μέλη, αυτής της ταλαιπωρημένης οικογένειας, τη θέση που δικαιούται.

Επιτέλους, οι οικογένειες των Ηρώων, σ’ αυτή τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, πρέπει να τυγχάνουν, ίσης μεταχείρισης, αντιμετώπισης και σεβασμού. Δεν επέλεξαν τα παιδιά την Ορφάνια Τους, όταν ο πατέρας Τους, απλά, έπραττε το «Καθήκον Του».

Με τιμή

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος

Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

και Αντιπρόεδρος

Οικονομικής Επιτροπής

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

(τηλ. Επικοινωνίας:

6972 72 3568)