Τρεπεκλής με Αγγελόπουλο

Το πρωί της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση εκπαιδευτικών φορέων που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Ο κύριος άξονας στην συζήτηση ήταν για την ανεύρεση νέων κτηρίων για το ΕΚΦΕ Κέρκυρας.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού σε εύθετο χρόνο με στόχο την προσέγγιση ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευση στα Ιόνια Νησιά.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε: «Είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ι.Ν τον κύριο Πέτρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο θεμελιώνουμε μια αγαστή συνεργασία που στόχο έχει την επίλυση προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με την λειτουργία της εκπαίδευσης στα νησιά μας. Η Περιφερειακή αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και στην αξία της γνώσης που αποτελούν εχέγγυα για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τον τόπο μας. Επιδίωξη μας είναι να συμβάλουμε με αποφασιστικό και καθοριστικό τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση, στο μέτρο που μας αναλογεί και να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον σημαίνοντα ρόλο της διαμόρφωσης προσωπικοτήτων, χρήσιμων στην κοινωνία».

◼︎ Συνάντηση Περιφερειάρχη Ι.Ν κ. Γ. Τρεπεκλή με τους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας κ. Γ. Μαχειμάρη και Νότιας

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν κ. Γιάννης Τρεπεκλής με τους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη και το Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Βασίλη Χειμαριώτη, τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση, το οδικό δίκτυο και άλλα.

Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων επισημάνθηκε με έμφαση η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών δημοπράτησης του εργοστασίου και για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο. Επίσης στις προτεραιότητες έχει τεθεί η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) με στόχο τη μείωση του όγκου των, προς μεταφορά, απορριμμάτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του οικονομικού κόστους, με το οποίο επιβαρύνονται οι δήμοι. Ένα επίσης σχετικό θέμα είναι η εξέταση επίλυσης του προβλήματος των ογκωδών.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο προτεραιότητα είναι οι παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν ασφαλές και βατό και συγχρόνως θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις και καθαρισμό των χόρτων.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης.