Υποτροφίες στο Deree για νέους από Κεφαλονιά και Λάρισα

Με μια γενναιόδωρη προσφορά προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce – Deree – Alba), ομογενής από τις ΗΠΑ, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, θεσπίζει μία υποτροφία για νέους φοιτητές αλλά και για ήδη φοιτούντες στο Deree οι οποίοι προέρχονται από την Κεφαλονιά ή τη Λάρισα.

Η νέα υποτροφία ονομάζεται «Υποτροφία Γεωργίου Αγορογιάννη και Παρασκευής Μενεγάτου Παραφέστα».

Η υποτροφία απευθύνεται σε νεοεισερχόμενους φοιτητές ή ήδη φοιτούντες στο Deree και οι γενικές προϋποθέσεις της είναι η καλή ακαδημαϊκή επίδοση και η τεκμηριωμένη οικονομική ανάγκη του υποψήφιου και της οικογένειάς του.

Το ποσό της υποτροφίας θα επανακαθορίζεται κάθε χρόνο, με βάση με τις οδηγίες του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η Υποτροφία Γεωργίου Αγορογιάννη και Παρασκευής Μενεγάτου Παραφέστα αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα ευκαιριών που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε ταλαντούχους μαθητές και φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν σκληρά για να βελτιώσουν το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και αυτό των οικογενειών τους και της Ελλάδας. Το περασμένο ακαδημαϊκό έτος, το Κολλέγιο διέθεσε 5,34 εκατομμύρια ευρώ για υποτροφίες και οικονομική στήριξη των μαθητών και φοιτητών του. Σημαντικό μέρος αυτού του ποσού αποτελούν οι υποτροφίες που θεσπίζονται με δωρεές γενναιόδωρων χορηγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεθνή φιλανθρωπικά ιδρύματα, οργανισμοί, μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες ανά τον κόσμο διευκολύνονται στο να στηρίξουν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και την αποστολή του από το γεγονός ότι το Κολλέγιο είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, στα πρότυπα όλων των μεγάλων πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και είναι το μεγαλύτερο και αρχαιότερο Αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1875 και σήμερα αποτελείται από τρεις σχολές: α) το Pierce, ένα από καλύτερα γυμνάσια/λύκεια της Ελλάδας β) το Deree, που προσφέρει προπτυχιακές ή/και μεταπτυχιακές τίτλους bachelor και master σε 33 ειδικότητες και γ) το ΑLBA Graduate Business School προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σε κλάδους της διοίκησης επιχειρήσεων και τα χρηματοοικονομικά. Το Pierce και το Deree καταλαμβάνουν ένα μοντέρνο campus 260 στρεμμάτων στους πρόποδες του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή και το ALBA στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Πλατεία Μαβίλη στο κέντρο της Αθήνας. Το Κολλέγιο σήμερα εκπαιδεύει 5,000 φοιτητές και μαθητές.