Φιλαρμονική: Νέα Ακαδημαϊκή και Μουσική χρονιά

Αγαπητοί φιλόμουσοι Κεφαλλονίτες,

η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας («Φιλαρμονική») έχει ήδη ανοικτή την μουσική αγκαλιά της για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε μία από τις μουσικές μας σχολές, να μάθουν κάποιο όργανο και να συμμετέχουν στα μουσικά μας σύνολα.

Τα μαθήματα ξεκινούν Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Στη Φιλαρμονική λειτουργεί το μόνο εγκεκριμένο στην Κεφαλονιά Ωδείο – Υπουργική Απόφαση 41355 /ΦΕΚ 754, Τεύχος Β / 19.10.1988 – το Ωδείο Αργοστολίου «Ρόκκος Γ. Βεργωτής» και φέτος διδάσκονται:

Πιάνο (3 καθηγητές) – Κιθάρα (2) – Βιολί (1) – Φλάουτο (1) – Κρουστά (1) – Θεωρητικά (1)

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση όλης της Φιλαρμονικής και την επιμέλεια των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μας έχει ο βραβευμένος συνθέτης, καθηγητής και καλλιτεχνικός Δ/ντής του Ωδείου Αθηνών Φίλιππος Τσαλαχούρης. Ολοι όσοι επιλέξετε να έλθετε κοντά στην μουσική μας οικογένεια θα έχετε και την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών μας, τουλάχιστον μία συναυλία κάθε μήνα!

Οσοι ενδιαφέρονται να «μπούνε στην μουσική ιστορία», μπορούν να το πράξουν εγγραφόμενοι στην Μπάντα της Φιλαρμονικής – στην αυθεντική, πρώτη Μπάντα της Κεφαλονιάς, την Μπάντα των Ολυμπιακών αγώνων – όπου προσφέρεται δωρεάν διδασκαλία σε τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, τούμπα, κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο & κρουστά – υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Αγγελου Πρωτοψάλτη.

Προτρέπουμε όλους του γονείς με μικρά παιδιά (4-7 ετών) να τα εγγράψουν στα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας. Παγκοσμίως, η λειτουργία τμήματος Προπαιδείας στη Μουσική είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία διότι βοηθάει τα πολύ μικρά παιδιά, στην τρυφερή ηλικία που ανακαλύπτουν τον κόσμο, να εντάξουν και την μουσική στις εμπειρίες τους με τρόπο βαθύ και βιωματικό. Μέσα από το παιχνίδι γνωρίζουν τον ήχο, τον ρυθμό, τον χαρακτήρα όλων των μουσικών οργάνων ενώ παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν την μουσική. Η Φιλαρμονική έχει φροντίσει να εξοπλίσει το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας με πλούσιο εκπαιδευτικό & μουσικό υλικό. Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους μουσικά όργανα όλων των οικογενειών, ηχοπαραγωγά στοιχεία και εποπτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Γραμματεία τηλ. 26710-25946, Από Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-21:00 & Σάββατο 10:00-15:00.