ΩΣ ΤΑ «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ… ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Μέρος 6ον:

➔ΕΠΙ ΤΟΥ λεγομένου «Προσφυγικού-μεταναστευτικού» προβλήματος, του περισσότερου σοβαρού και ανησυχητικού τέτοιου, μετά το πρόβλημα με τις βλέψεις του γείτονα εις βάρος μας, περισσότερον ίσως και από όσον ο πλέον έμπειρος και απαισιόδοξος αναλυτής του φοβάται πως είναι, ασφαλώς θα ήθελε να αναφερθεί εκτενέστερα, ο τέως Πρωθυμουργός μας, και να πει πολλά περισσότερα, αλλά είναι τόσο «ευαίσθητον» αυτό το θέμα, τυγχάνει δε τόσης εκμετάλευσης από τους εκάστοτε καραδοκούντες λασπολόγους (εσωτερικούς τε και εξωτερικούς), ώστε …αναγκάστηκε να σταματήσει, μάλλον εκεί που όφειλε, ως τέως Έλλην Πρωθυπουργός!

➔ΕΜΕΙΣ όμως οι υπόλοιποι, πρέπει να γνωρίζουμε και πρέπει να καταλαβαίνουμε και τα εξόχως σημαντικά, τα «δραματικά» υπόλοιπα τουτέστιν, τα οποία ΔΕΝ μπορούσε να πει, και όντως δεν είπε!

➔ΕΠΕΙΔΗ, ελάχιστη αμφιβολία υπάρχει, ότι θα οξύνεται το ήδη οξύτατον αυτό πρόβλημα, και θα γίνεται μεγαλύτερος …«άσσος» στα χέρια του πολεμοχαρούς γείτονα, ο οποίος δείχνει έτοιμος να τον εκμεταλευθεί βάρβαρα και αδίστακτα, απελευθερώνοντας όντως το «τσουνάμι» και «τσούρμο» του, προς τα …εδώ, προς τα επί του προκειμένου ιδιαζόντως «ευπαθή» εδάφη μας!

➔ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι απ’αρχής, στο λεγόμενο «Προσφυγικόν» θέμα μας, επεδείχθη, από μέρους μας, μία ανερμήνετα υπερμεγέθης, τέτοια εγκληματική, επιπολαιότητα, τέτοια άνευ προηγουμένου, η οποία μόνον θυμίζει την …«μακαριότητά» μας, αυτήν του μισού αιώνος, γύρω από το Ζήτημα το «Μακεδονικόν»!

➔ΕΒΑΠΤΙΣΑΜΕ «Πρόσφυγες», τους …διακινητές, τους …τρομοκράτες, τους όποιους πράκτορες του εχθρού, τους κατασκόπους κάθε είδους, τους επικίνδυνους κακοποιούς, και όποιους άλλους, με όποιες «διαθέσεις», και με όποιο μέσον, κατέφθαναν στην Χώρα μας, από τα -ουσία- αφύλακτα σύνορά μας!

➔ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ …ΜΟΝΟΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» από εμπόλεμες περιοχές, δεν ήταν! ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ τους οποίους ασφαλώς θα οφείλαμε να προστατεύσουμε!

➔ΤΟ υποτιθέμενον …«κόσκινό» μας, είχε τέτοιου μεγέθους …οπές, ώστε …περνούσαν οι πάντες ελεύθερα από «μέσα» του! Δυστυχώς!!!

ΑΥΡΙΟ, η συνέχεια!