13 Μαρτίου 1998: 26 χρόνια μετά το έγκλημα στα Καμιναράτα

O ΠΑΛΙΟΣ Αστυνομικός Δ/ντής Κεφαλληνίας και Ιθάκης Ανδρέας Καπογιαννόπουλος θυμάται το έγκληματων Καμιναράτων και γράφει στο F/b:

 

13 ΜΑΡΤIΟΥ 1998.

Ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει την φιλήσυχη Κοινωνία της Κεφαλληνίας. Ενα ζευγάρι Βρετανών υπηκόων που διέμενε στα Καμιναράτα Κεφαλληνίας βρέθηκε δολοφονημενο και κατακρεουργημενο. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό και σύλληψη του δολοφόνου ή των δολοφόνων.

Ο υποφαινόμενος Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλληνίας τότε συντόνισε τις ενέργειες του προσωπικού της Δ/νσης και σε χρόνο ρεκόρ εντοπίσθηκαν και συνελλήφθησαν δύο Αλβανοί κάτοικοι Καμιναράτων, που είχαν διαφύγει από το νησί,οι οποίοι και ομολόγησαν την πράξη τους.

Η σύλληψη των δύο κακοποιών ικανοποίησε βαθύτατα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά Πανελληνίως και Διεθνώς γενικότερα. Ο τύπος τοπικός Πανελλήνιος και Διεθνής αφιέρωσε στήλες και εξήρε την αποτελεσματικότητα των Αστυνομικών της Α.Δ Κεφαλληνίας.

Την Α.Δ Κεφαλληνίας επισκέφθηκε ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξεως αείμνηστος Γεώργιος ΡΩΜΑΙΟΣ όστις εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο προσωπικό της Αστυν. Δ/νσης δέχθηκε τα συγχαρητήρια των τοπικών Αρχών και των φορέων της Νήσου και απένειμε ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ και ΥΛΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ στον υποφαινομενο και στους Αξ/κους και τους λοιπούς Αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την εξιχνίαση του στυγερου αυτού εγκληματος

(Ανδρέας Χρ. Καπογιαννόπουλος f/b)