1,6 εκ. Ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της “λεκάνης” Πυλάρου

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε χθες την έγκριση ποσού 1.600.000 Ευρώ που αφορά την «Οριοθέτηση, Διευθέτηση Υδρογραφικού Δικτύου & Αντιπλημμυρική Προστασία Πυλάρου».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η δέσμευση για την αντιπλημμυρική προστασία της Πυλάρου υλοποιείται.

 Για πολλά χρόνια η Πύλαρος και η Αγία Ευφημία αντιμετωπίζουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που προκαλούν καταστροφές.

Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση δείχνει στην πράξη ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το εύροςτης λεκάνης απορροής της Πυλάρου.

Η χρηματοδότηση με 1.600.000 ευρώ της μελέτης ενός ιδιαίτερα σύνθετου και απαιτητικού τεχνικά έργου(«Οριοθέτηση, Διευθέτηση Υδρογραφικού Δικτύου & Αντιπλημμυρική Προστασία Πυλάρου»),αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας στους πολίτες της Πυλάρου. Για πρώτη φορά ανοίγει το δρόμο συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος, σε συνδυασμό με παράλληλα έργα και παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο αγωγός διάθεσης ομβρίων υδάτων στην Αγία Ευφημία.

Το έργο είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικήςκ.Πλακιωτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά. Τις διαδικασίες ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σε λίγους μήνες φθάσαμε στην έγκριση του ποσού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής,για την εκτέλεση της πρώτης φάσης, με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έργο είναι ανάμεσα σε αυτά που αναδεικνύω ως απαραίτηταγια το νομό μας σε συναντήσεις μου με μέλη της κυβέρνησης. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την διεκπεραίωση των διαδικασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης