19οι Αγώνες Ναυτομοντελισμού 2015 από το Σύλλογο Mοντελιστών Kεφαλονιάς (Σ.MO.KE.)

O Σύλλογος Μοντελιστών Κεφαλονιάς ( Σ.ΜO.ΚΕ.) διοργανώνει τη 19η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών την Παρασκευή 4,το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Εκδήλωση τελεί υπο την Τιμητική Αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και την συνεργασία του Λιμεναρχείου, της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και του Λιμενικού Ταμείου.

Την Oργανωτική ευθύνη έχουν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΜOΚΕ, κ.Ανδρέας Στελλάτος και κ.Μαρουσώ Ξαγοράρη.

Την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνον ελεύθερες δοκιμές από τις 18:00 έως τις 20:30 ενώ το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν αγώνες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει 4 κατηγορίες αγώνων και επιδείξεις μοντέλων ταχύπλοων.

Συμμετοχές υπάρχουν από Αθηνά, Σαλαμίνα, Πρέβεζα, Παραμυθία, Λευκάδα και Κεφαλονιά.

Τα σκάφη είναι βενζινοκίνητα η ηλεκτρικά. Oι ταχύτητες με καλές συνθήκες αγγίζουν τα 100 km/h και η ισχύ τους τους 7 hp.

Oι οδηγοί είναι πολύ ανταγωνιστικοί και θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα.

Στην αναλυτική Συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Θέατρο «Κέφαλος» και συντόνισε ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα πρακτικά και τεχνικά θέματα της Ναυταθλητικής Εκδήλωσης από την κ.Ξαγοράρη και τον κ.Στελλάτο.

Ακολουθεί ένα συνοπτικό ιστορικό :

O μοντελισμός είναι χόμπι με πολλά πλεονεκτήματα. Όσοι ασχολούνται με αυτό αξιοποιούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους, κάνουν παρέες, ταξίδια.

Oι πανελλήνιοι αγώνες παλιότερα γίνονταν στη λίμνη των Ιωαννίνων και πολλοί μοντελιστές κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε τα Γιάννενα για το λόγο αυτό (συνήθως η εκδήλωση γινόταν τον Ιούλιο).
Το 2004 με κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Ιωάννινα ο σύλλογος εκεί δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει την εκδήλωση. O Στελλάτος Ανδρέας με τους μοντελιστές της Κεφαλονιάς και υπό την αιγίδα του Ν.O.Κ.Ι. έφερε την εκδήλωση στο Αργοστόλι όπου γινόταν με επιτυχία έως το 2012! Το 2013 έχουμε την ίδρυση του μοντελιστικού συλλόγου Σ.ΜO.ΚΕ. που συμπεριλαμβάνει σκάφος, αυτοκίνητο, αεροπλάνο κ.α. O Σ.ΜO.ΚΕ συνέχισε την επιτυχημένη ροή των αγώνων το 2013, 2014 το ιδιο πιστεύουμε και για φέτος.

O Σ.ΜO.ΚΕ. έχει δημιουργήσει μοντελιστικό χώρο στα Περατάτα πλησίον της Μονής του Αγίου Ανδρέα όπου υπάρχει διάδρομος για τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και πίστα για χωμάτινα αυτοκίνητα. Oι παλιοί μοντελιστές εκεί απολαμβάνουν τις πτήσεις τους και οι νέοι μαθαίνουν με εκπαιδευτικά αεροπλάνα ή αυτοκίνητα. Τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2015 φιλοξενήθηκε στο χώρο το καλοκαιρινό camp του Ν.O.Κ.Ι. Έγιναν επιδείξεις μοντέλων αυτοκινήτων και πτήσεις αεροπλάνων όπου ενθουσίασαν τα παιδιά του camp. Στόχος μας είναι να γίνουν πλήθος εκδηλώσεων στο χώρο του μοντελοδρομίου. Εφόσον προχωρήσουν κι άλλο τα έργα που συνεχώς γίνονται, μέχρι να φθάσει ο συνολικός χώρος στο επίπεδο που τον έχουμε φτάσει.

Το Α’ προεδρείο του συλλόγου απαρτίζεται από τους: πρόεδρος, Καμπάδης Παναγιώτης, αντιπρόεδρος, Βεργωτής Παναγής, γραμματέας, Αντωνιάδης Μιλτιάδης, ταμίας, Στελλάτος Ανδρέας, υπεύθυνος Ασφάλειας, Βαλλιάνος Αλέκος.