Μ Α Κ Α Ρ Ι !!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

8ΜΑΚΑΡΙ να μην υπήρχαν, διεθνώς αναγνωρισμένες ως απόλυτα αναγκαίες προ-υποθέσεις, για την περιβόητη “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”!!

ΜΑΚΑΡΙ να ήταν αρκετός ο ευσεβής ΠOΘOΣ για τέτοια!

ΜΑΚΑΡΙ να ήταν δυνατή, η “ανάπτυξη” με 25%, επιμόνως αλλά απολύτως αναμενόμενα, ανυποχώρητη ανεργία!

ΜΑΚΑΡΙ να ήταν εφικτή, η “ανάπτυξη” με δαιδαλώδες Φορολογικό πλαίσιον, βάθους χρόνου …εβδομάδος!

ΜΑΚΑΡΙ να ήταν …ΑΓΝΩΣΤOΙ στον Επενδυτικόν κόσμο,οι θανατηφόροι φορολογικοί μας συντελεστές! Κάποιος από αυτούς, ίσως,θα εκατάπινε το …”αγκιστράκι”!!

ΜΑΚΑΡΙ να μην υπήρχε, παλιό και νέο ΜΙΣOΣ, προς το νόμιμον κέρδος, του μοχθούντος νυχθημερόν επαγγελματίου!

ΜΑΚΑΡΙ να …απέδιδε ο …”συνδυασμός” της ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ, της μακροχρόνιας ανόδου των τιμών των καταναλωτικών αγαθών, με την μόνιμη …κάθοδο του εισοδήματος των καταναλωτών, σε Παγκόσμια Πρωτοτυπία!!

ΜΑΚΑΡΙ να …επείθοντο οι υποψήφιοι Επενδυτές και να …επενδύσουν σε Χώρα που αγνοεί και περιφρονεί, αποδεδειγμένα, το επιχειρείν και σε επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίον επίσης αποδεδειγμένα, ΕΜΕΙΩΣΕ την ιδιωτικήν επένδυση κατά τα …ΔΥO ΤΡΙΤΑ της, την τελευταίαν εξαετία!

ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσε να γίνει -επιτέλους- κατανοητόν, ότι για κάθε ένα ευρώ υπερ-φορολόγησης των καταναλωτών(πέραν του ορίου φοροδοτικής τους ικανότητος) το Κράτος ΘΑ ΧΑΣΕΙ τουλάχιστον ΠΕΝΤΕ και αρκετά σύντομα! Ενώ θα έχει “γονατίσει”, θα έχει σκοτώσει (άνευ εισαγωγικών!) τον Έλληνα Πολίτη!

ΜΑΚΑΡΙ η απαραίτητη χρηματοδότηση, αναπόφευκτα αυξανομένων Κρατικών Αναγκών, να μπορούσε να προέλθει από οπουδήποτε αλλού εκτός από τα συνήθη, απόλυτα εξαθλιωμένα, γυμνά και ξυπόλυτα ήδη, μικρο-μεσαία και απελπισμένα “υποζύγια”!!!

ΜΑΚΑΡΙ …μακάρι …μακάρι…μακάρι!!!