Μικρή άνοδο 4,40% σημείωσαν οι αφίξεις με τσάρτερς τον Αύγουστο

Μικρή άνοδο της τάξεως του +4,40% σημείωσαν οι αφίξεις των επισκεπτών μας, μέσω τσάρτερς, κατά τον μήνα Αύγουστο, στον διεθνή μας Αερολιμένα «Αννα Πολλάτου», στις Μηνιές, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015.
Συγκεκριμένα, φέτος τον Αύγουστο αφίχθησαν 56.927 επιβάτες, ενώ πέρισυ τον Αύγουστο αφίχθησαν 54.529, δηλαδή φέτος είχαμε 2.398 αφίξεις περισσότερες (+4.40%).
Η άνοδος αυτή ήταν κατά πολύ μικρότερη από τα αναμενόμενα και οφείλεται κυρίως στην Αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, όπου για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά, σημείωσαν πτώση οι αφίξεις στο νησί μας κατά 308 επιβάτες φέτος τον Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, πέρισυ τον Αύγουστο από τη Μ. Βρετανία αφίχθησαν 34.806 επισκέπτες, ενώ φέτος 34.498, δηλαδή 308 λιγότεροι σημειώνοντας 0,9% πτώση, όταν η Βρετανική Αγορά «σηκώνει» επί δεκαετίες το βάρος της ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος και των αυξήσεων χρόνο με το χρόνο της τουριστικής μας κίνησης.
Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ανατροπή, οικονομική και κοινωνική, που προβλέπεται να γίνει στην Μ. Βρετανία μετά το BRExit και το δισταγμό των Βρετανών από εδώ και στο εξής για την αβεβαιότητα που τυχόν επέλθει στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους, η οποία θα επηρεάσει και τις καλοκαιρινές διακοπές τους.