O αυθεντικός Καζαμίας του 2018 προβλέπει τι θα συμβεί στα Νησιά μας

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Τέσσερα χρόνια από τους σεισμούς και η Δημοτική Αρχή οργανώνει επετειακή εκδήλωση στο Ληξούρι με τίτλο «ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ». Κατά πληροφορίες έξωθεν του χώρου της εκδήλωσης ζητήθηκε διμοιρία ΜΑΤ από Πάτρα για λόγους πρεστίζ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Απίστευτο! Καρναβαλιστές επηρεασμένοι από τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ έφτιαξαν άρμα με ένα τεράστιο δελφίνι το οποίο το ταΐζουν στο στόμα μικρές μαριδούλες. Τίτλος του άρματος «ΜΕΓΚΑ ΝΤΟΛΦΙΝ» και φυσικά κερδίζει το Α’ βραβείο της Μάσκαρας.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Εκλογές προκήρυξε ο «Σύλλογος Ταβλαδόρων Επαρχίας Κραναίας». Το Μέγαρο κατεβάζει και εκεί υποψήφιο, ο οποίος δεν γνωρίζει ούτε «πόρτες» ούτε «πλακωτό», οπότε για άλλη μιά φορά καταποντίζεται σε εκλογικές διαδικασίες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Επίσκεψη στελεχών του ΟΠΑΠ στην Κεφαλονιά. Αναζητούν το κουπόνι ΣΚΡΑΤΣ που κέρδισε 50.000 ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμα εισπραχτεί. Ο Καζαμίας τους προτρέπει να πάνε μέχρι τραπεζικό κατάστημα και να αναζητήσουν ποιός είναι ο Ιθύνων που το κέρδισε και ποιός ο διευθύνων.

ΜΑΙΟΣ: Η Βουλή εκτυπώνει αναλυτικά τη δράση του καθενός από τους 300 βουλευτές. Για την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης βγαίνει για τη δραστηριότητά της ένα μονοσέλιδο. Σύμφωνα με δηλώσεις της είναι οικολόγος και …δεν θέλει να σπαταλιέται χαρτί.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Πρωτοποριακή κίνηση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Νίκου Ανουσάκη. Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της ύδρευσης στο Αργοστόλι, μεταξύ κτηρίου ΕΒΕΚΙ και των δύο δημαρχιακών μεγάρων (παλιού και νέου) θα τοποθετηθεί πιλοτικά αγωγός που θα φέρνει μόνο ανθρακούχο νερό. Προφανώς για καλή χώνεψη.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή στο νησί! Μετά από πολύωρες συσκέψεις στο ΥΕΝ και αμοιβαίες υποχωρήσεις, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοινώνει ότι μπαίνει φέρι μποτ στη γραμμή Παλιοσταφίδα-Βαρδιάνοι-Βάτσα. Δέσμευση η γραμμή να μείνει ανοικτή και το χειμώνα, για 5 χρόνια.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Τρομερά νέα. Μετά από τρία χρόνια ξανανοίγει η καντίνα του Πλατύ Γιαλού. Θα σερβίρει μόνο ζεστά ροφήματα (τσάι, φασκόμηλο, χαμομήλι, σοκολάτα), καθώς και γίδα βραστή. Επίσης καντίνα, αποδυτήρια και ντουζιέρες βάφτηκαν όλα κόκκινα σε ανάμνηση του …αίματος που θα χυνότανε από τον Γνήσιο για τον Πλατύ Γιαλό.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Πρόωρες εκλογές! Στις μονοεδρικές δημιουργούνται ψηφοδέλτια συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όπως το 1990. Η τριπλέτα των υποψηφίων για την Κεφαλονιά: Σαμούρης, Ανουσάκης, Φουντωτός, με τον τελευταίο να ζητά να ηγηθεί του ψηφοδελτίου λόγω πείρας στις Τοπικές Οργανώσεις και Αποδιοργανώσεις!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Με απόφαση Περιφέρειας, Δήμου και Δεσπότη οι «επίσημοι» δεν θα κάτσουν κάτω από την εξέδρα στην παρέλαση, αλλά δεν θα κάτσουν καθόλου. Παρόλα αυτά ο «προσκωλυόμενος κοκοβιός» θα ανέβει στην εξέδρα και θα μαζέψει βροχή τα τάληρα και τις …φάπες!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής διοργανώνει μεγάλο χριστουγεννιάτικο Χωριό με διώροφα και τριώροφα σπιτάκια στις Πλατείες Αργοστολίου και Ιθάκης, «χτυπώντας» Τρίκαλα και Δράμα. Ο χειμερινός Τουρισμός εκτοξεύεται στα ύψη με κάλυψη καταλυμμάτων 100%!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ καταθέτει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος προκειμένου να μην βγει ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ του 2019. Εχει κατοχυρώσει το όνομα «ΚΑΖΑΜΙΑΣ» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει τα δικαιώματά του για 50 χρόνια.