Απάντηση στο Δημοσίευμα της 16.06.2018 της ιστοσελίδας kefaloniamagazine.gr

Στις 14.06.2018 πληροφορηθήκαμε μέσω τηλεφωνήματος τρίτου ότι “κάποιος μας ψάχνει στην Κεφαλονιά”, ενώ μετά από ερώτησή μας διαπιστώσαμε ότι αυτός ο “κάποιος” είναι εν ενέργεια Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς, ο οποίος διατείνεται ότι η εταιρεία μας Premium Consulting έχει “παρατήσει ένα έργο” και “τι προτίθεται να πράξει”.

Αφού επισημάναμε ότι η εταιρεία μας δεν έχει φυσικά αμελήσει καμία συμβατική της υποχρέωση οπουδήποτε, συστήσαμε στον “κοινό γνωστό” να απευθυνθεί στον συνομιλητή του απλώς δίνοντάς του το τηλέφωνό μας ώστε να πληροφορηθεί από “πρώτο χέρι” σχετικά με σύμβαση της εταιρείας μας με τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Χωρίς να μεσολαβήσει καμία επικοινωνία, στις 16.06.2018 υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας “kefaloniamagazine.gr” το οποίο αναφέρει πλήθος ανακριβειών, υποτιμητικά σχόλια περί “ανάθεσης με ερωτηματικά”και διαμεσολάβηση “… τίποτα γνωριμίες (λέμε τώρα…) και δόθηκε μια …δουλίτσα 19 χιλιαρικάκια σε …«φιλικό» πρόσωπο;”,προσπαθώντας με αγοραίο τρόπο να διαμορφώσει το σχετικό κλίμα εναντίον της Δημοτικής Αρχής, της εταιρείας μας και των ουσιαστικών διαδικασιών που εξυπηρετεί η ανάθεση.    

Η εν λόγω ιστοσελίδα και το σχετικό ανυπόγραφο δημοσίευμα μεταφέρεται ως αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr, επισημαίνοντας κατά την άποψή της ότι η εν λόγω διαδικασία βρίθει ανομιών, υποκρύπτει συναλλαγή, αμφισβητώντας την ουσία της ανάθεσης, την επάρκεια της εταιρείας μας, διαστρεβλώνοντας πραγματικά γεγονότα, αποφεύγοντας να προβεί σε στοιχειώδη έλεγχο απευθυνόμενη στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Φυσικά για όλες αυτές τις ανακρίβειες, παρερμηνείες της Σύμβασης, αλλά και της ουσίας της υπόθεσης, η εταιρεία μας θα προβεί σε Νομική προστασία έναντι του συκοφαντικού αυτού δημοσιεύματος το οποίο εξυπηρετεί συμφέροντα ξένα ως προς την ορθή και αντικειμενική ενημέρωση που επικαλείται.

Είναι όμως πραγματικά λυπηρό να επιχειρείται χειραγώγηση της κοινής γνώμης αφού – οποιοσδήποτε κι αν είναι ο σκοπός που υποκρύπτεται – τελικά σκοπός δεν είναι η ορθή ενημέρωση, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων. Οι πρακτικές αυτές ευτελίζουν τον δημόσιο διάλογο, σκιάζουν την πραγματικότητα και τελικώς επιτυγχάνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιζητεί ο μέσος ανυστερόβουλος πολίτης.

Σε ότι αφορά την εταιρεία μας, ενημερώνουμε τους επίδοξους “κλουζώ” της Κεφαλονιάς ότι αρκεί μια επίσκεψη στον ενημερωτικό μας ιστοχώρο, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς ότι η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην αγορά από το 2006, δραστηριοποιείται επίσης με έδρα στην Κύπρο και στο Μαυροβούνιο, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος που αναζητούσε στοιχεία για το ποιόν μας μέσω γνωστών και φίλων του στην αγορά, δεν είχε παρά να ανατρέξει στην μνήμη του και να θυμηθεί ότι στελέχη μας μαζί με το Πανεπιστήμιο Πειραιά είχαν αποτελέσει την ομάδα Έργου που ανέλαβε την εκπόνηση της ιδιαιτέρως πολύπλοκης και σοβαρής Κλαδικής Μελέτης του χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται.

Επειδή οι δηλώσεις σας πλήττουν καίρια τόσον την τιμή και υπόληψή μου όσο και την φήμη της Εταιρείας που εκπροσωπώ.

Επειδή, αν είχατε στοιχεία που να δικαιολογούν τις ως άνω αναληθείς, ψευδείς και συκοφαντικές υπόνοιές σας, οφείλατε κατά νόμον να είχατε απευθυνθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να τις εκφράσετε αντί να με διασύρετε αβασίμως ενώπιον τρίτων.

Σας καλώ,

Όπως προβείτε άμεσα στην ανάκληση των ως άνω δηλώσεών σας καθώς και σε άμεση αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου, φήμης και επαγγελματικής μας ακεραιότητας.

Άλλως σας δηλώ ότι προτίθεμαι να ασκήσω στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Περαιταίρω σημειώνουμε οτι η εταιρεία μας κι εγώ προσωπικά, είμαστε στην διάθεση κάθε καλόπιστου συνομιλητή προκειμένου να ενημερώσουμε για κάθε πτυχή της. Το αυτό πιστεύουμε θα είχε πράξει και η Δημοτική Αρχή αν αντί της μεθόδου συκοφάντησης επελέγετο η διαδικασία που επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Δρ. Μανώλης Νικολαΐδης

Νόμιμος Εκπρόσωπος PremiumConsulting

Αθήνα, 20.06.2018

  • Απάντηση kefalonianmantata:

Σε σχέση με την επιστολή του Δρ. Μανώλη  Νικολαΐδη Νόμιμου  Εκπρόσωπου της Premium Consulting που στάλθηκε στο kefalonianmantata αναφέρουμε τα εξής:

  1. Η επιστολή όπως είναι και ο τίτλος σε αυτήν αποτελεί «Απάντηση στο Δημοσίευμα της 16.06.2018 της ιστοσελίδας kefaloniamagazine.gr» με την οποία το kefalonianmantata.gr δεν έχουν ουδεμία σχέση.
  2. Επίσης ουδεμία σχέση έχουμε και δεν γνωρίζουμε τα όσα αναφέρονται στην επιστολή για τον «εν ενέργεια Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κεφαλονιάς».

Παρ’ όλο ότι η εν λόγω επιστολή απευθύνεται στην ιστοσελίδα  kefaloniamagazine.gr έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Σε ό,τι αφορά το δικό μας δημοσίευμα στην ιστοσελίδα kefalonianmantata.gr την ίδια ημέρα με τίτλο «ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» και υπέρτιτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» έχουμε να παρατηρήσουμε ότι θέσαμε έξι απορίες- ερωτήματα δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος προς την Δημοτική Αρχή με αποκλειστικό σκοπό να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας και οι δημότες Κεφαλονιάς  και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί επισήμως.

Kefalonianmantata.gr