Έγραψε ιστορία η 81χρονη Κεφαλονίτισσα Aναστασία Γερολυμάτου

«Μήνυμα στους νέους να μην τα παρατάνε ποτέ» έστειλε η 81χρονη Κεφαλονίτισσα Αναστασία Γερολυμάτου που στα 81 της έκανε σερφ επί έξι ώρες, διένυσε απόσταση 18 μιλίων από την Σκάλα στην Κυλλήνη και διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες για την γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο.

«Ηταν δύσκολο, αλλά το κατάφερα» είπε η 81χρονη συμπατριώτισσα, που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 24/8 με την ιστοσανίδα της, με ευνοϊκές συνθήκες το μεγάλο της εγχείρημα και κατόρθωσε να φτάσει στην Κυλλήνη στις 6 το απόγευμα, μετά από περίπου έξι ώρες στη θάλασσα.

Κατά την άφιξη της, στην παραλία της Κυλλήνης μίλησε αποκλειστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και εμφανώς συγκινημένη είπε: «Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι. Έκανα περίπου 6 ώρες μέσα στη θάλασσα αλλά δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα».

Στην συνέχεια η 81χρονη windsurfer, ανέφερε: «Παραδίδω τη σκυτάλη τώρα στους νέους με μήνυμα να μην τα παρατάνε ποτέ στη ζωή τους, ό,τι δυσκολίες και να έχουν. Τους καλώ να αγαπήσουν την θάλασσα και στόχος μου είναι να μάθω στα νέα παιδιά να κάνουν windsurf».

Τέλος η Αναστασία Γερολυμάτου ευχαρίστησε τον κόσμο που την περίμενε στη Κυλλήνη λέγοντας: «Είμαι φοβερά χαρούμενη, ευχαριστώ όλο το κόσμο που με στήριξε και με περίμενε να τερμάτισε, ήρθε κόσμος μέχρι και από τα Ιωάννινα για εμένα, αυτό με συγκίνησε πολύ».

Η Αναστασία Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και… άνοστες θάλασσες».