Αγροτική οδοποιία Δήμου Αργοστολίου

Την Τετάρτη 09-03-2022, υπογράφηκε στο Δημαρχείο Αργοστολίου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Αργοστολίου» προϋπολογισμού 702.711,41€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Η μελέτη του έργου που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης και κατασκευής τεχνικών έργων στις παρακάτω αγροτικές οδούς του Δ. Αργοστολίου:

1. Αγροτική οδό (με τις προεκτάσεις τις) που ξεκινάει από τον οικισμό Ραζάτων Τ.Κ Φαρακλάτων και καταλήγει στην Τ.Κ Τρωϊαννάτων μήκους 2.200μ και κυμαινόμενου πλάτους 4 έως 6μ.

2. Αγροτική οδό στην περιοχή «Τριγώνα Κρανιάς» Τ.Κ Τρωιαννάτων μήκους 650μ και κυμαινόμενου πλάτους 3,5 έως 5μ.

3. Αγροτική οδό στην περιοχή «Πύθως» Τ.Κ Σβορωνάτων μήκους 470μ και κυμαινόμενου πλάτους 4 έως 5μ.

4. Αγροτική οδό που ξεκινάει από την περιοχή Μαντουκάτων Οικισμού Χελμάτων Δ.Κ Αργοστολίου και καταλήγει στην θέση Καρυδαίϊκα στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου Πόρου (περιοχή Κρανιάς) μήκους 1800μ και κυμαινόμενου πλάτους 4 έως 6μ.

5. Αγροτικής οδού στην περιοχή «Φαγιά» Δ.Κ Ομαλών μήκους 1900μ και κυμαινόμενου πλάτους 6 έως 8μ.

Συνολικά αναμένεται:

• Να ασφαλτοστρωθούν άνω των 7 km αγροτικής οδοποιίας ή 47.000m2,

• Να χρησιμοποιηθούν άνω των 300m3 σκυροδέματος για την κατασκευή επενδυμένων τάφρων και τοιχίων.

Η προθεσμία περαίωσης των εργασιών έχει οριστεί σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την ασφαλτόστρωση των ανωτέρω αναφερόμενων οδών αναμένεται να βελτιωθούν ριζικά οι συνθήκες προσβασιμότητας σε μεγάλο αριθμό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων με ελαιοκαλλιέργειες, αμπελοκαλλιέργειες και καλλιέργειες κτηνοτροφικών φυτών και ιδιαίτερα η προσβασιμότητα εντός της Ζώνης καλλιέργειας της οινοποιήσιμης ποικιλίας «Ρομπόλα» που αποτελεί Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

(Από το Γραφείο Δημάρχου)