Ανακοίνωση της κ. Βικτωρίας Αλεξανδράτου

Η κ. Βικτώρια Αλεξανδράτου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2023, ημέρα γιορτής για τη Γυναίκα, θα δικαζόταν και ποινικά στο ποινικό δικαστήριο Αργοστολίου ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρους μου. Δυνάμει της υπ. αριθμ. 3354/2022 έχει ήδη καταδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών πρωτοδίκως να μου καταβάλλει χρηματική αποζημίωση. Επίσης έχει κριθεί αμετάκλητα με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, ότι οι εναντίον μου ισχυρισμοί του κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, ήταν ψευδείς και συκοφαντικοί.

Η ηθική αυτή νίκη είναι νίκη όλων των γυναικών εις βάρος ενός κατεστημένου και πολιτικών του χθες, που τις καταδικάζει στο περιθώριο και αποκλείει την ισότιμη συμμετοχή τους σε αποφάσεις που αφορούν τόσο τη πολιτική ζωή του τόπου όσο και την επιχειρηματική, αναδεικνύοντας τη σημασία των αρχών της ισότητας και της εντιμότητας στο δημόσιο βίο.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μου – ψηφοφόρους της Κεφαλλονιάς & της Ιθάκης, που με τίμησαν στις εκλογές του 2019, παρά την ανωτέρω συκοφαντική καμπάνια και της ευρέως διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρους μου, εκ μέρους του τέως Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Το δε χρηματικό ποσό που τελικώς θα επιδικασθεί και θα αποδοθεί εις εμέ, αμετάκλητα από το Εφετείο Αθηνών, ως χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί από την τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης από τον κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τέως Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και για την χρηματική αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητας μου, θα το διαθέσω ως υποτροφία για την κάλυψη των εξόδων σπουδών μιας φοιτήτριας ή φοιτητή ψυχιατρικής, από την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη.

Η πολιτική δεν επιτρέπεται ποτέ να είναι εργαλείο ιδιοτέλειας αλλά είναι προσφορά και λειτούργημα.

Κεφαλονιά, 8-3-2023

Βικτωρία Αλεξανδράτου