ΑΝΑΣΑ: Μεγάλες ευθύνες για την Ιθάκη

Το πρώτο πρόβλημα παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν, συνεπεία του Ιανού, κατέρρευσε τμήμα της επαρχιακής οδού στην θέση «Μπρος Αετός» και έκτοτε η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται επισφαλώς και ουσιαστικά με την ευθύνη του οδηγού.

Εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών σημειώθηκε νέα κατολίσθηση και κατάρρευση του οδοστρώματος σε άλλη θέση στην ίδια περιοχή του «Μπρος Αετού» με αποτέλεσμα σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της Βόρειας Ιθάκης και οπωσδήποτε αδυναμία προσπέλασης λεωφορείων και φορτηγών τροφοδοσίας.

Δυστυχώς, τρεισήμισι μήνες μετά το πρώτο περιστατικό, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και επικίνδυνη, ενώ τώρα πλέον οι συνθήκες επικοινωνίας και οδικής ασφάλειας είναι τραγικές.

Αναδεικνύονται εν προκειμένω σοβαρές ευθύνες της Περιφερειακής αρχής, η οποία εμφανίζεται αφ’ ενός αδρανής και αφ’ ετέρου εντελώς ανίκανη να ολοκληρώσει μελέτες και να αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Η μελέτη με τίτλο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών βλαβών επαρχιακού οδικού τμήματος Μπρος Αετός» που έχει ανατεθεί από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ την 18/06/2019 με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης 120 ημέρες, αναζητείται.
  • Η χρηματοδότηση του έργου αυτού με 1.500.000 ευρώ που διασφάλισε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και κληροδότησε στην σημερινή περιφερειακή αρχή, παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Για μια ακόμη φορά τόσο η περιφερειάρχης όσο και η αυτοαποκαλούμενη αυτάρεσκα ως «δυνατή ομάδα» της τοπικής περιφερειακής πλειοψηφίας εμφανίζονται αδύναμοι και ανίκανοι  να βοηθήσουν  την Ιθάκη και τους κατοίκους της.

Η ΑΝΑΣΑ ζητεί άμεση δράση, αφ’ ενός για  προσωρινή λύση που θα δημιουργήσει συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή, και αφ’ ετέρου παράλληλες λύσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή διεπικοινωνία και την συνέχιση της οικονομικής ζωής. Τέλος, να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η δημοπράτηση του μεγάλου έργου που θα δώσει οριστική απάντηση στο πρόβλημα του Μπρος Αετού.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά