Απαράδεκτες και βερμπαλιστικές οι νέες μελέτες για το Λιμάνι του Αργοστολίου

Σωτ. Κουρής

Απαράδεκτες, βερμπαλιτικές, χαμένος χρόνος και …πεταμένα λεφτά, είναι οι νέες μελέτες του ΥΠΟΜΕΔΙ για το Λιμάνι Αργοστολίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, εκφράζντας την πλήρη διαφωνία του.

Η ανακοίνωση του κ. Κουρή αναφέρει:

ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (MASTER PLAN – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ)

Το λιμάνι Αργοστολίου έχει εγκεκριμένο master plan από το 2005 και πλήρη μελέτη για τον νέο Εμπορικό και Επιβατικό Λιμένα μπροστά από την ΔΕΗ από το 2014. Επίσης έχει την προβλήτα Κρουαζιεροπλοίων, η οποία έχει κατασκευαστεί επί πασσάλων για να μπορεί εύκολα να επεκταθεί για να δεχθεί περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία.

Από το 2015 σχεδιάζεται ένα νέο master plan, με νέους σχεδιασμούς που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την πόλη του Αργοστολίου, αλλά δημιουργούν τεράστια προβλήματα και μάλιστα χωρίς την διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα χωρίς τις αποφάσεις των τοπικών Φορέων.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ και οι Τοπικές Ηγεσίες έχουν ευθύνες από το 2015 έως το 2019. Διπλές μελέτες, λάθος μελέτες, χαμένος χρόνος, χαμένα λεφτά!

Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με την σχεδιαζόμενη νέα μελέτη για το Λιμάνι του Αργοστολίου, όταν μάλιστα το Λιμάνι του Αργοστολίου έχει master plan, ολοκληρωμένες και αδειοδοτημένες μελέτες και καλώ όλους τους νέους τοπικούς Φορείς, Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς, Δήμο Αργοστολίου και Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αφού μελετήσουν με σοβαρότητα τα υπάρχοντα στοιχεία (υπάρχουν όλα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας), να αποφασίσουμε για την συνέχιση των έργων στο Λιμάνι Αργοστολίου και όχι των νέων μελετών.

Οι νέες μελέτες του ΥΠΟΜΕΔΙ είναι βερμπαλιστικές, απαράδεκτες και δεν εξυπηρετούν την πόλη του Αργοστολίου και την Κεφαλονιά.Το κόστος των έργων που προτείνουν οι νέες μελέτες, δεν μπορούν να γίνουν ποτέ έργα.

Εγώ, ήδη θα καταθέσω σχετικό υπόμνημα προς κάθε κατεύθυνση ΥΠΟΜΕΔΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΝ και ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, αλλά και προς κάθε ελεγκτική ΑΡΧΗ.

Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ
Αγροτικής Οικονομίας
και Ανάπτυξης Υπαίθρου