Από την Ολλανδία στην Κεφαλονιά με ποδήλατο

Αύριο το πρωϊ ο 38χρονος Albert Ruijg, λάτρης της Κεφαλονιάς και σύντροφος της συμπατριώτισσάς μας επιχειρηματία Κάτιας Στεφανάτου (King A Hotel), ξεκινά το μεγάλο ταξίδι με το ποδήλατό του από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μπροστά από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ερασμος (Erasmus MC Foundation) στο κέντρο της πόλης, με προορισμό το Αργοστόλι, όπου θα μετακομίσει μόνιμα για να ζήσει με την αγαπημένη του.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, η ιδέα να έρθει στην Ελλάδα (2.622 χλμ συνολικά) με ποδήλατο, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν αποφάσισε να μετακομίσει με την Κάτια στο Αργοστόλι.

Η ιδέα ξεκίνησε ως αστείο σε ένα μπάρμπεκιου με τον ξάδελφό του, για να καταλήξει σε μια ενδιαφέρουσα σκέψη, που δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό του.Ετσι, ένα χρόνο μετά, το αστείο γίνεται πραγματικότητα.

Χρειάσθηκαν μήνες προετοιμασίας σχετικά με το ταξίδι, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε «προσημείωση» της διαδρομής από το Ρότερνταμ μέχρι την Ιταλία με τον πατέρα του Kees, πάνω στο …τραπέζι της κουζίνας.

Τα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα θα διανύσει τον Ρήνο μέσω EuroVelo 15-Rhine Cycle Route, που θα οδηγήσει στους πρόποδες των Αλπεων στη Βασιλεία της Ελβετίας.Από τη Βασιλεία, το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από το Gotthard, πέρασμα από τις Άλπεις και τις όμορφες λίμνες της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια, μέσω της Τοσκάνης θα κατευθυνθεί προς τη Ρώμη και τη Νάπολη, για να φθάσει τελικά στις Ιταλικές Ακτές της Αδριατικής και να πάρει το πλοίο από το Brindisi για την Πάτρα, συνεχίζοντας για Κυλλήνη, καταλήγοντας ακτοπλοϊκώς στον Πόρο και μπαίνοντας στην τελική ευθεία του μεγάλου ποδηλατικού ταξιδιού, διανύοντας τα τελευταία χιλιόμετρα με το ποδήλατο, θα τερματίσει στο Αργοστόλι, στο Ξενοδοχείο της αγαπημένης του Κάτιας, το King A Hotel, στην Παραλιακή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ταξιδιού, ο Albert αναμένεται να φθάσει στο Αργοστόλι στα μέσα Ιουνίου.

Το μεγάλο αυτό εγχείρημα, λέει ο Albert ,έχει ένα ιδιαίτερο σκοπό: Τη συγκέντρωση του ποσού των 5.000 Ευρώ, που θα διατεθούν στο Erasmus MC Foundation, υπέρ έρευνας για τον καρκίνο, για τον οποίο έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία και έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.000 Ε.

Αύριο, κατά την εκκίνηση του Albert από το Ρότερνταμ, θα τον αποχαιρετίσουν ο δημοτικό́ς σύμβουλος της πόλης για τον Αθλητισμό Sven de Lange και ο διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Erasmus MC, Dr. Stefan Slijfe.

Μόλις φθάσει στην Κεφαλονιά, ο Albert, όπως είπε σε συνέντευξη που έδωσε σχετικά με το ταξίδι του στο mbike.gr, θα πάρει την κοπέλα του μια μεγάλη αγκαλιά και έπειτα θα απολαύσει ένα ποτήρι κόκκινο, τοπικό κρασί με τον πεθερό του, τον Αγαμέμνονα Στεφανάτο. Μακροπρόθεσμα δε, σχεδιάζει με την Κάτια να ξεκινήσουν μια εταιρεία για ποδηλατικές διακοπές.

Ο Albert Ruijg έξω από το King A Hotel της αγαπημένης του Κάτιας, στο Αργοστόλι