Βραβεύτηκε η Levante Ferries στο Συνέδριο για την Νησιωτική Οικονομία

Με την βράβευση της εταιρείας «Levante Ferries» για τη συνολική της προσφορά ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Άξονες της νησιωτικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2030” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 53ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) στη Ζάκυνθο.

Το βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Θεοδόσης.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Φώτης Κόττης είπε για τη βράβευση: «Μπορεί η Levante Ferries να έχει πάρει πολύ σημαντικότερα βραβεία, αλλά αυτό είναι συναισθηματικό, γιατί είναι εταιρεία ζακυνθινών συμφερόντων και γιατί θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που προσπάθησε και διεκδικεί σε εθνικό επίπεδο με το “Smyrna di Levante” (σύνδεση με την Σμύρνη)

Από την πλευρά, ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αξιοπιστία της εταιρείας και στο έργο που επιτελεί με σοβαρότητα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση που κράτησε η εταιρεία στα χρόνια της πανδημίας, αλλά και στη σπουδαία επένδυση που έκανε με το Smyrna di Levante για τη σύνδεση με την Σμύρνη.

Σημείωσε κάνοντας την βράβευση:

«Το Ιόνιο έπαψε να απασχολεί το υπουργείο, γιατί υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες, μία σοβαρή ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία έχε συνδέσει το όνομά της όχι απλώς με τις επενδύσεις στο άριστο, αλλά και στη σχέση με την τοπική κοινωνία.

Αυτό το οποίο επιτελεί η Levante Ferries στο Ιόνιο είναι σημαντικό. Περάσαμε «δύσκολες θάλασσες» στην ακτοπλοΐα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας αναλάβαμε πρωτοβουλίες και τρεις άνθρωποι κληθήκαμε να δώσουμε μία λύση σε μία δύσκολη άσκηση που δεν είχε ποτέ ξανά το κράτος επιχειρήσει να κάνει, να κρατήσει το δίκτυο «ζωντανό», το οποίο δεν ‘ήταν αυτονόητο εν μέσω πανδημίας και ενώ όλες οι εταιρείες σταδιακά εάν δεν λαμβάναμε τις αποφάσεις να επιδοτήσουμε όλο το ελεύθερο δίκτυο, σταδιακά μείωναν τα δρομολόγια, οφείλω να πω ότι η Levante Ferries είναι από τις εταιρείες που έλαβαν μεν για πρώτη φορά την κρατική επιδότηση covid, όμως δεν έμειναν σε αυτό, αλλά όταν υπήρχε ανάγκη έκαναν και εξτρα δρομολόγια. Σε δύσκολες εποχές κάποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να κρατηθεί ζωντανή η νησιώτικη μας Ελλάδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Η σπουδαία επένδυση που έγινε πέρυσι (με το Smyrna στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σμύρνη) άνοιξε δρόμους. Θεωρώ ότι το κράτος θα κάνει για ακόμη μία φορά αυτό που πρέπει. Πέρυσι το κάναμε, άλλες δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να αξιοποιηθεί. Μας ενδιαφέρει το Βόρειο Αιγαίο και η επένδυση στη γραμμή. Εσείς αξιολογείται τη σύνδεση με την Τουρκία θεωρούμε όμως ότι τέτοια πλοία θέλουμε να συνδέουν τις δύο χώρες. Αν βάλουμε μέσα και τη Λήμνο και τη Λέσβο θα είναι ακόμα καλύτερα για να δώσουμε μια ακόμα δυνατότητα στη μεταφορά των προϊόντων και των ανθρώπων. Τέτοια πλοία θέλουμε στις θάλασσές μας μας. Σημασία έχει να έχει ανθρώπους διορατικούς, εμπνευσμένους που να μην έχουν φειδώ στην επένδυση όταν αυτό είναι για το καλό, το άριστο και το καλό αποτέλεσμα που είναι το υψηλό μεταφορικό έργο»

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Θεοδόσης πλοιοκτήτης , μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για την απονομή του βραβείου. Αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί απονέμεται από την ίδια μας την πατρίδα, την αγαπημένη μας, Ζάκυνθο.

Το 2014 η Ζάκυνθος μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε το όμορφο ταξίδι της οικογένειας της Levante Ferries με κεντρικό όραμα «Το Ιόνιο μπροστά». Στόχος μας η ποιοτική μας αυξάνεται συνεχώς με βασική προτεραιότητα την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών, των θαλασσίων μεταφορών των νησιών μας και την προβολή τους ως τουριστικό προϊόν πάντα προσηλωμένοι στην ασφάλεια των επιβατών με τη διαρκή αναβάθμιση των πλοίων μας, των υπηρεσιών μας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Η Ζάκυνθος μας είναι ένας μοναδικός και εκπληκτικός προορισμός. Τόσο οι υπηρεσίες μας όσο και η διαφημιστική προβολή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξωστρέφεια της Ζακύνθου συμβάλλοντας τόσο στην προβολή της όσο και στην ανάπτυξή της ως ένα ονειρικό προορισμό.

Κάθε χρόνο η Levante Ferries με πανελλαδική τηλεοπτική διαφήμιση και με συγκεκριμένα μηνύματα στα social media στη γλώσσα κάθε χώρας προβάλλει τη Ζάκυνθο μας την Κεφαλονιά και την Ιθάκη παρακινώντας του ταξιδιώτες να ανακαλύψουν την ομορφιά, τη γαστρονομία, τα μουσεία, τις παραδόσεις και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, ενδυναμώνοντας τις τοπικές οικονομίες.

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με πάνω από 600 πρακτορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και με τα μεγαλύτερα τουριστικά site.

Tα πλοία δίνουν ζωή στα νησιά. H σχέση νησιού και πλοίου είναι δεσμός ζωής. Τα πλοία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα των νησιωτών και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Κάθε έτος τα πλοία της Levante Ferries εκτελούν πάνω από 4.500 δρομολόγια, διανύοντας περισσότερα από 170.000 ναυτικά μίλια σε μία τόσο μικρή περιοχή. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 11.500 ώρες πλεύσης για να σας εξασφαλίσουμε τις θαλάσσιες γέφυρες επικοινωνίας που χτίζουμε.

Διαρκώς επενδύουμε για τη συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση του στόλου μας αλλά παράλληλα και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας η εταιρείας μας στηρίζει και ενισχύει οικονομικά και διαφημιστικά κάθε χρόνο μία σειρά από δράσεις πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα δείχνει πάντα την ευαισθησίας της στις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες συντοπιτών μας και όχι μόνο.

Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ευθύνης. Αυτό το βραβείο μας δεσμεύει με την ευθύνη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και το μέλλον ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό μας. Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ακόμα πιο καινοτόμες υπηρεσίες για τους επιβάτες μας. θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε ακόμα πιο δυναμικά τα αγαπημένα μας νησιά. Η δική σας τιμητική βράβευση επισφραγίζει τις προσπάθειές μας και η ζακυνθινή καταγωγή της βράβευσης μας γεμίζει υπερηφάνεια».