«Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι…»

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος σε ηλικία 81 ετών.

Ο παλαίμαχος προπονητής, που άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το μεσημέρι της Τρίτης (23/06).

Το ιατρικό ανακοινωθέν του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου από τον θεράποντα Ιατρό του κο Χλωροκώστα:

«Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020 λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεραπόντων ιατρών εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όπως επιθυμούσε στην οικεία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Ο οικογενειακός ιατρός Παναγιώτης Χλωροκώστας».

Ολυμπιακός: Από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος

 

«Από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος. Ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή και άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ολυμπιακός.

Σύντομο βιογραφικό

Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου του 1939, ο Αλέφαντος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων. Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακό Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκη), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Η προπονητική καριέρα του Νίκου Αλέφαντου

Η καριέρα του ως προπονητή ξεκίνησε επίσης από τον Αστέρα Εξαρχείων και εν συνεχεία πέρασε από αρκετές ομάδες. Εργάστηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον πάγκο του οποίου κάθισε τρεις φορές, αλλά και σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική πέρασε, επίσης, από τους πάγκους των ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής και Εθνικού Αστέρα.

Αρκετοί διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για την προπονητική αξία και τις γνώσεις του.

Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια «Τα Παιδιά Από Την Πάτρα» είχαν γράψει ένα τραγούδι προς τιμήν του, το οποίο ακούγεται μέχρι και σήμερα.

(iefimerida.gr)