Για πρώτη φορά τρανσέξουαλ μοντέλο στο εξώφυλλο γερμανικού Playboy

Η Τζουλιάνα Φαρφάλα γράφει ιστορία με γυμνόστηθη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο του ιστορικού περιοδικού – Ακολουθούμε το παράδειγμα του Χιου Χέφνερ και αναδεικνύουμε τη σημασία του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, λένε οι υπεύθυνοι

Ιστορία στο χώρο του ευρωπαϊκού Τύπου γράφει το γερμανικό Playboy καθώς γίνεται το πρώτο ανάλογο περιοδικό που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του ένα τρανσέξουαλ μοντέλο. Η 21 ετών Τζουλιάνα Φαρφάλα, που άλλαξε φύλο στα 16 της, ποζάρει γυμνόστηθη και οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως ακολουθούν το παράδειγμα του Χιου Χέφνερ και πως υποστηρίζουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Ο διευθυντής έκδοσης Φλοριάν Μποϊτάν δήλωσε πως με την Φαρφάλα στο εξώφυλλο, ακολουθούν την γραμμή του ιδρυτή του Playboy Χιου Χένφερ, που ήταν πλήρως αντίθετος με κάθε μορφής αποκλεισμό ή μισαλλοδοξίας. Παράλληλα, πρόσθεσε, το ίδιο το μοντέλο είναι ένα «υπέροχο παράδειγμα του πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό».

Η Φαρφάλα γεννήθηκε ως Πασκάλ Ραντερμάχερ στην νοτιοδυτική Γερμανία και είναι πασίγνωστη στην Γερμανία, μετά και την συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σόου «Germany’s Next Topmodel». Η ίδια έχει δηλώσει ότι από πολύ νωρίς στην παιδική της ηλικία ένιωθε πως βρισκόταν σε λάθος σώμα και υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Σε περσινή της συνέντευξη στην Bild είπε: «Όταν ήμουν επτά ή οκτώ χρονών είπα στη μητέρα μου ότι θα προτιμούσα να ήμουν κορίτσι. Το πήρε σοβαρά, ζήτησε βοήθεια, συμβουλεύτηκε γιατρούς και από κάποιο σημείο και μετά ακολουθήσαμε ένα – ένα τα βήματα».

Στο προφίλ της στο Instagram, έγραψε πως ήταν «σούπερ περήφανη» για το εξώφυλλο στο Playboy, το τεύχος του οποίου κυκλοφορεί σήμερα.

Το αμερικανικό Playboy έχει ήδη φιλοξενήσει τρανσέξουαλ μοντέλο στο εξώφυλλό του ως «Playmate του μήνα», από πέρυσι.

(protothema.gr)