Γιορτάζει επίσημα το σκλάβωμά μας!

Από το ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν χθες τα ακόλουθα:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από επίσημο δελτίυ τύπου του Ιταλικού Στρατού στο διαδίκτυο (https://www.forzearmate.eu/2021/05/03/ folgore-80-anniversario-del-lancio-su-cefalonia-il-187-reggimento-paracadutisti-folgore-ricorda-il-primo-lancio-di-guerra-sullisola-greca-comunicato-ufficiale/) ότι στις 30 Απριλίου 2021, στο στρατόπεδο Vannucci του Λιβόρνο το 187ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών “Folgore” εόρτασε επίσημα, (όπως κάθε χρόνο!) την 80ή επέτειο της αεραποβατικής επιχείρησης λόχου του συντάγματος στις 30/4/1941 στην πεδιάδα της Κρανιάς, για την κατάληψη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και της Ζακύνθου δια θαλάσσης.

Πανηγυρίζεται η «στρατιωτική αρετή» ενάντια άοπλη και ανυπεράσπιστη Κεφαλονιά με τα παιδιά της εγκλωβισμένα στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση Τσολάκογλου.

Τονίζουμε ότι το σύνταγμα “Folgore” είναι η μονάδα του Ιταλού προέδρου των «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» που σχεδίαζαν νεοφασιστική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης.

Καταγγέλουμε

Τη μιλιταριστική εκδήλωση που ξεπλένει την αεραπόβαση του 1941 από το δυσώδες φασιστικό της φορτίο και πανηγυρίζει την πρώτη ημέρα της σκλαβιάς των νησιών μας. 

Την εκδήλωση που σωφρονίζει τη μνήμη για να ξεχάσει την καταστροφή της φασιστικής σκλαβιάς. Δηλαδή, την απόσπαση των νησιών μας από τον εθνικό ιστό με την ίδρυση προτεκτοράτου, τον αφελληνισμό της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης, την πείνα και την καταστροφή της οικονομίας των νησιών μας, που έφερε η ιταλική λεηλασία και το ακάλυπτο χαρτονόμισμα, η μεσογειακή δραχμή.

Τον αναθεωρητικό εορτασμό που προβάλλει τον ανθρωπισμό μας. Την αρωγή και την αλληλεγγύη που δείξαμε στους αντιναζιστές της Μεραρχίας Aqui το Σεπτέμβρη του 1943, και τον αποτροπιασμό μας μας για την κατοπινή σφαγή των Ιταλών αιχμαλώτων

Τη νεοφασιστική τελετή αυτή τελετή που προσβάλλει, όχι μόνο την Εθνική Αντίσταση, αλλά και συνολικά τη μνήμη όλων των νεκρών ηρώων και των μαρτύρων, των νησιών μας σε όλους τους αγώνες της Ελλάδας. 

Την κατάπτυστη προσβολή για τα Ολοκαυτώματα στα Αργίνια και τα Μουζακάτα. 

Καλούμε

Τα πολιτικά κόμματα και την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση. 

Τις οργανώσεις του DiEM25 στην Ιταλία να ενημερώσουν τον ιταλικό λαό.

Την Κυβέρνηση να ζητήσει με τον πιο επίσημο τρόπο εξηγήσεις κατεπειγόντως από τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθεί με τον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο επίσημα στην Ιταλική Δημοκρατία απαιτώντας την διακοπή αυτού του κατάπτυστου εορτασμού εδώ και τώρα! 

80 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε το σκλάβωμα των νησιών μας από το φασισμό 

Όχι στο ξέπλυμα του Φασισμού-Όχι στον Ξεδιάντροπο Μιλιταρισμό

Όχι στην αναθεώρηση της Ιστορίας και το σωφρονισμό της Μνήμης.

ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς και Ιθάκης