Δήμαρχος των πολιτών, όχι των πολυεθνικών

«Ο εκάστοτε δήμαρχος πρέπει να είναι εκπρόσωπος των πολιτών κι όχι των πολυεθνικών κι όταν πρόκειται για τις δικές του επιχειρήσεις». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Νέο μείζον ζήτημα προέκυψε «ξαφνικά» στο Δήμο Αργοστολίου, που καλείται να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση υπεραγοράς λιανικού εμπορίου της εταιρείας ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ στην περιοχή Κρανιά.

Η εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιου είδους και μεγέθους υπεραγορών σαν την αιτούσα, είναι ίσως κατάλληλες για μεγάλες πόλεις κι όχι για μια τόσο μικρή αγορά όπως αυτή του νησιού μας, μέσα στην οποία οι τοπικές και μικρές επιχειρήσεις πασχίζουν να επιβιώσουν. Είναι σίγουρο ότι η εγκατάσταση και λειτουργία της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ στον Δήμο μας, θα αλλάξει αμέσως τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού και τη λειτουργία της τοπικής αγοράς, δημιουργώντας προφανώς δυσμενή τετελεσμένα. Οι συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα είναι καταστροφικές και όπως είναι φυσικό αυτό μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει αρνητικά και τους καταναλωτές.

Είναι ανάγκη να υπάρχει φροντίδα για την προστασία του εισοδήματος και της βιωσιμότητας των ντόπιων επιχειρηματιών, γιατί διαφορετικά θα σβήσουν από τον χάρτη, αφού είναι αδύνατον να συναγωνιστούν μεγάλα εμπορικά μεγέθη όπως η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ αλλά και παρόμοιες μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν ήδη στο Δήμο μας.

Όσον αφορά τους χειρισμούς της υπόθεσης αυτής από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.) και τον Δήμαρχο, θυμίζουμε ότι είναι καθήκον του να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των πολιτών κι όχι των πολυεθνικών, πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται και για δικές του επιχειρήσεις. Και είναι προφανές ότι είναι άκρως αντιδεοντολογικό και ταυτόχρονα υποκριτικό να αποφασίζεις για τους ανταγωνιστές σου, όταν εσύ ο ίδιος δραστηριοποιείσαι στον ίδιο επιχειρηματικό κλάδο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις 70.000 χιλιάδες ευρώ που σπαταλά ο Δήμος μας μέσω απευθείας αναθέσεων για να συμβουλέψουν κάποιοι τον Δήμαρχο σχετικά με την τοποθέτηση αγαλμάτων και φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο Αργοστόλι, συνιστούν μια πολύ άσχημη κατάσταση, τόσο για τους ντόπιους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όσο και για τους δημότες που ήδη πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τα οικονομικά τους, αφού θα είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν και βέβαια όχι ο Δήμαρχος από την τσέπη του.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ

-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ