Δεν έχει τέλος το …κάλλος της Δημοτικής Αρχής του Θεόφιλου

  ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ αρνείται 2 ½ (κοντά) χρόνια στο τιμόνι του Δήμου όχι μόνο να κάνει δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων του αλλά και να πράξει αυτό που είχε υποσχεθεί κάθε μήνα να δίνει συνέντευξη Τύπου σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα συνεχίσουμε την παράθεση απλών καθημερινών συμβάντων της «…ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ» όπως (γι’ άλλη μία φορά) «έγραψε» το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η».

Πρώτο Θέμα:

Το σκάνδαλο του Πλατύ Γιαλού

που «έθαψε» ο Θεόφιλος

Προχθές 14/12 δημοσιεύτηκαν στην Διαύγεια 6 χρηματικά εντάλματα πληρωμής των προμηθειών στον Πλατύ Γιαλό. Τα εντάλματα έχουν να κάνουν με τη «φάμπρικα» που έστησε το περασμένο καλοκαίρι ο δήμαρχος Μιχαλάτος και την οποία αποκάλυψε ο «Η» με στοιχεία στις 8 και 13 του περασμένου Ιουλίου!!! Ο Θεόφιλος ως συνήθως όταν έχει «βρεμένη τη φωλιά» επέλεξε και αυτή τη φορά …να σιωπήσει «θάβοντας» το σκάνδαλο !!! Θυμίζουμε Μη νόμιμα λοιπόν ο δήμαρχος έσπασε τα 50 χιλιάρικα που είναι στον προϋπολογισμό (κωδικός 70.6699. 23) για τις προμήθειες του Πλατύ Γιαλού σε …έξι (!) απευθείας αναθέσεις!!!

Μία για τα είδη παντοπωλείου 17.367,43 €, μία για τα παγωτά 11.308,48 €, μία για τα αναψυκτικά 10.674,55€, μία για τα ποτά 908,05€, μία για το νερό 4.489,44€ και μία για την μπύρα 4.983,31€ !!!

Να θυμίσουμε ακόμη ότι όπως αποκάλυψε ο «Η» εμφανίστηκε ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ προμηθευτής κι αυτός από τον Πόρο και μάλιστα ο γιός του προέδρου, δίνοντας …36.69% συνολική έκπτωση στις έξι προμήθειες – από 78.550,33 € που ήταν η (συνολική) τιμή δόθηκε συνολική προσφορά 49.731,26 € !!!

  Σημείωση: Σιγά μη ο εκ του νόμου Συντονιστής της Αποκεντρωμένης (και οι εδώ υπηρεσίες του) μην έπραξε το στοιχειώδες να ελέγξει την καραμπινάτη παρανομία και τα περίεργα της δημοπρασίας…

Και τα τωρινά με την πληρωμή

  Προχθές λοιπόν έγινε η πληρωμή:

2.030,09 € για την προμήθεια νερού (ΑΔΑ: 6ΡΧΖ46ΜΓΤΤ-81Ξ)

2.630,77€ για την προμήθεια μπύρας (ΑΔΑ: 6ΩΣΞ46ΜΓΤΤ-ΤΧ4)

3.276,94€ για την προμήθεια αναψυκτικών (ΑΔΑ: 9ΤΡΙ46ΜΓΤΤ-Ρ07)

6.945,96€ για την προμήθεια παγωτών (ΑΔΑ: ΨΓ3Θ46ΜΓΤΤ-9ΙΑ) 14.675,17€ για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου (ΑΔΑ: 6Ι8Φ46 ΜΓΤΤ-Γ6Β) 381,79€ για την προμήθεια ποτών (ΑΔΑ: ΨΞΔΥ46ΜΓΤΤ-ΒΤ1)

Συνολικά πληρώθηκαν 29.940,72 €, που σημαίνει ότι ο Πλατύς Γιαλός «βούλιαξε» εισπρακτικά στα χέρια ενός εμφανιζόμενου ως επιτυχημένου επιχειρηματία στην Κεφαλονιά που συμβαίνει να είναι δήμαρχος!!!

40% (39,79% για την ακρίβεια) λιγότερες προμήθειες από τις προγραμματισμένες αντιστοιχούν σε αντίστοιχα λιγότερα έσοδα που σημαίνει ή ότι ο δήμαρχος και υπεύθυνος για τα οικονομικά είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου ή … κάτι άλλο τρέχει που αγνοούμε!!!

Και το ερώτημα

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αναπόφευκτο: Όσα χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο Θεόφιλος έχει πέσει ποτέ τόσο έξω σε μια επιχείρησή του;

  Τι έφταιξε και έπεσε τόσο έξω ο Θεόφιλος στις αναθέσεις των προμηθειών που έκανε και μάλιστα με την τουριστική σεζόν να έχει ξεκινήσει!

Φυσικά και δεν περιμένουμε απάντηση για όλα όσα αποκαλύπτουμε, όπως και δεν υπήρξε στην αποκάλυψη του σκανδάλου! Όμως θα περιμένουμε να δούμε μήπως (λέμε μήπως…) η εισπρακτική αποτυχία του Πλατύ Γιαλού θα έχει κάποια συνέπεια στην επόμενη θερινή περίοδο στον τρόπο εκμετάλλευσης της εμβληματικής παραλίας της Κεφαλονιάς που την κατάντησαν (για να είμαστε απόλυτα σωστοί το ξεκίνημα έγινε επί Παρίση…)… άντε να μην πούμε!

Θέμα δεύτερο:

Η «μαϊμού» ΙΑΝΟπληκτη

γεώτρηση των Ομαλών

3 Δεκεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Μιχαλάτου και του αναδόχου του κατ’ ευφημισμόν ΙΑΝΟπληκτου έργου της γεώτρησης στα Ομαλά (θέση Λάμπη).

Το έργο αδιαμφισβήτητα σημαντικό που πρέπει να γίνει δίνοντας λύση στην υδροδότηση των Ομαλών.

ΟΜΩΣ …από αυτό το σημείο μέχρι να γίνει με παράνομο τρόπο η απόσταση είναι …ένας Θεόφιλος δρόμος!!!

Θυμίζουμε

  2 Οκτωβρίου με το πρωτοσέλιδο του «Η» και τίτλο «ΙΑΝΟΠΛΗΚΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ» η εφημερίδα αποκάλυπτε ότι δύο σημαντικά έργα δημοπρατούνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ και με πρόσχημα τον ΙΑΝΟ!!! Το πρώτο έχει να κάνει με την γεώτρηση των Ομαλών και το δεύτερο με τα μπάζα στο λιμάνι!!!

Η απάντηση του δημάρχου Θεόφιλου επιβεβαίωση του …Μαλαγάνα Θεόφιλου !!! Λέξη για την παράνομη διαδικασία που επιλέχθηκε και «η μπάλα στην κερκίδα» με τον αντιπερισπασμό ότι όσοι τα λένε αυτά (και βασικά ο «Η» που έφερε στο φως το ΣΚΑΝΔΑΛΟ) …δεν θέλουν να γίνουν τα έργα!

Όλα αυτά βέβαια ο Θεόφιλος τα λέει και τα κάνει με τις πλάτες της Κυβέρνησης δια του βουλευτή (όχι τον «γλύφει» έτσι για πλάκα…) και του Υπουργείου Εσωτερικών δια του Αποκεντρωμένου (σιγά μην κοντράρει τους εκλεκτούς της Κυβέρνησης…)!!!

Φυσικά εντύπωση δημιουργεί η αδράνεια της δικαιοσύνης…

Και η …ομολογία

της παράνομης δημοπρασίας

Η ομολογία της παράνομης δημοπρασίας βρίσκεται απροκάλυπτα στη σύμβαση (ΑΔΑ: 9ΩΩΔ46ΜΓΤΤ-2ΗΤ) όπου γίνεται αναφορά …στην απόφαση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Κεφαλονιάς λόγω των καιρικών φαινομένων στις 17/9/2020 (κυκλώνας ΙΑΝΟΣ) και των διατάξεων που επιτρέπουν «λόγω κατεπείγουσας ανάγκης» (!) η ανάθεση να γίνει χωρίς δημοσίευση (!) και απλά ο δήμαρχος καλεί τον ανάδοχο που γούσταρε (σημεία 4 και 5 της σύμβασης) «χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» οπότε και η έκπτωση πρόκληση του 3% !!!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ