Διονυσής Στανίτσας: Οι κυβερνήσεις πρέπει να στηρίζουν τους δημάρχους

Διον. Στανίτσας

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος αφού αποτύπωσε τον αγώνα των Δημάρχων της Κεφαλονιάς να επιτύχουν το καλύτερο για τους Δήμους τους που προέρχονται από διάσπαση, ενώ ο ίδιος έρχεται από μία δεύτερη συνεχή θητεία και τα πιο πολλά έργα τα είχε προγραμματισμένα.

O δήμαρχος Ιθάκης αναφέρθηκε:

  • Στις επισκέψεις της προηγούμενης εβδομάδας που είχε σε Υπουργεία στην Αθήνα για θέματα της Ιθάκης:

«Είχα σημαντικές συναντήσεις και πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν. Είχα συναντήσεις για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών, με τον μελετητή, αλλά και με άλλους μελετητές γιατί προχωράμε και άλλες μελέτες για το λιμάνι στο Βαθύ και τα λιμάνια Φρικών και Κιονιού, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρο Θεόφιλο Μιχαλάτο».

  • Στην συνάντηση του με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Μανώλη Κουτουλάκη:

«Ο Μανώλης Κουτουλάκης πραγματικά έχει υιοθετήσει, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Τα χρήματα που έχουμε πάρει από το Υπουργείο Ναυτιλίας τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλά, και ήδη από τα χρήματα αυτά έχουμε προχωρήσει στο 95% της απορρόφησης. Τρέχουμε έργα, όπως την αναβάθμιση του εργοστασίου αφαλάτωσης στο Κιόνι , την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Βαθύ, την αναβάθμιση των δύο εργοστασίων στο Βαθύ. Ζήτησα επίσης παράταση από τον κ. Κουτουλάκη για την μία μισθωμένη αφαλάτωση που έχουμε πάρει από τον Υπουργείο Ναυτιλίας και δέχθηκε την επιπλέον χρηματοδότηση της για ένα χρόνο ακόμη. Δρομολογήσαμε το θέμα της επέκτασης των πεζοδρομίων, με 60 χιλιάδες ευρώ που θα διαχειριστεί το Λιμενικό Ταμείο για την μελέτη και ζητήσαμε για την ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκης –Σάμης-Πάτρας όταν σταματά το πλοίο για επισκευή, στη νέα σύμβαση να μπεί η αντικατάσταση του πλοίου έτσι ώστε να μην διακόπτεται η γραμμή. Επίσης υπάρχει ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά μικρά νησιά με συναυλίες τραγουδιστών και στις 11 Μαρτίου με την παρουσία του Γ. Γραμματέα στην Ιθάκη θα είναι η Λένα Αλκαίου που θα κάνει μια συναυλία σε συνεργασία μα την Δημοτική Παιδική Χορωδία Ιθάκης στο Μορφωτικό Κέντρο».

  • Στην επίσκεψη του στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως:

«Συναντήθηκα με τον Αρχηγό και τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου, τον προσκάλεσα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Δήμος έχει αναλάβει την ανακαίνιση του Αστυνομικού Τμήματος εδώ και συμφωνήσαμε από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο να ενισχύει με αστυνομική δύναμη το νησί».

  • Στην συνάντηση του με την κ Ζαχαράκη στο Υπουργείο Τουρισμού:

«Είχα την δυνατότητα να την ενημερώσω για την μελέτη και τα έργα που πραγματοποιούμε στο υπόλοιπο δίκτυο μονοπατιών και τα site που δουλεύουν μέσω του δικτύου, για την μελέτη που θέλουμε να κάνουμε για το καταδυτικό πάρκο».

  • Στην συνάντηση του με τον κ Τριαντόπουλο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές:

«Είχα την δυνατότητα να τον ενημερώσω για όλα τα έργα που αφορούν στον «Ιανό» και τον «Μπάλο» και του ζήτησα και την συνδρομή του να επιχορηγηθεί ο Δήμος με 200 χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρώσουμε κάποιους αγροτικούς δρόμους και ήταν σύμφωνος».

  • Στην σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας:

«Συναντηθήκαμε εγώ ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και ο Έπαρχος Θανάσης Λιβιτσάνης , με τον Υπουργό κ Στυλιανίδη ,τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά και τον Γ. Γραμματέα κ. Παπαγεωργίου. Ενημερωθήκαμε για την αντιπλημμυρική μελέτη της Ιθάκης που έχει αναλάβει το Υπουργείο και είναι στο τελικό στάδιο και πολύ σημαντική για την Ιθάκη. Παράλληλα ζήτησα την ενίσχυση με τρία ακόμη άτομα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ιθάκης , ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες».

  • Στην συνάντηση του στο Μαξίμου με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Θανάση Νέζη:

«Ενημέρωσα τον κ. Νέζη για την πορεία όλων των έργων που πραγματοποιούνται στην Ιθάκη, ούτως ώστε να είναι ενήμερο και το γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο πολλές φορές έχει ζητήσει ενημέρωση για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των έργων».

  • Ο κ. Στανίτσας δίνοντας το στίγμα της σωστής εκπροσώπησης των πολιτών σε Βουλευτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Δήμου σημείωσε:

«H Κυβέρνηση ποτέ δεν κοίταξε τι κόμμα είμαι και αν ψηφίζω ΝΔ. Αυτό που κοίταξε είναι να λύσουμε τα προβλήματα της Ιθάκης και γι αυτό τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να έχουν έρθει στην Ιθάκη πάνω από 10 Υπουργοί. Το θέμα είναι το κατά πόσο εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση και να πάρουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για τα νησιά μας. Όσο γι αυτά που διατείνονται κάποιοι ,ας έρθουν να μας ελέγξουν και ας γυρίσουν στα παλιά που έπρεπε να έχεις κομματικό μέσον για να κάνεις δουλειά. Για πρώτη φορά μας κάλεσε 40 Δημάρχους μικρών νησιών Πρωθυπουργός στο Μαξίμου και για 4 ώρες άκουγε τα προβλήματα μας. Χαίρομαι και τον κάθε υποψήφιο που μας καλεί να ενημερωθεί για τα προβλήματα μας, όπως η κ. Μπαλού από την Περιφέρεια. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε, και αν κάποιος Δήμος δεν πάει καλά φταίει ο ίδιος και όχι ο διπλανός του, φταίει ο Δήμαρχος του».

  • Όσον αφορά την προμήθεια φορητών απινιδωτών για τα αθλητικά κέντρα και σχολεία της Ιθάκης ο κ. Στανίτσας ανέφερε:

«Εβγαλα την σχετική ανακοίνωση και μέσα σε μηδενικό χρόνο δέχθηκα τηλεφώνημα από ένα μεγάλο ίδρυμα εφοπλιστή που συνεργάζεται με την Ιθάκη και μου είπε ότι οι απινιδωτές θα γίνουν δώρο από τη εταιρεία του. Την επόμενη εβδομάδα θα βγεί σχετική ανακοίνωση για την σχετική δωρεά. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Ήδη ο Δήμος έχει στο Κιόνι, στο Περαχώρι, στον Σταυρό, στα Δημοτικά Καταστήματα απινιδωτές και προχωράμε τώρα και στα σχολεία και τα αθλητικά κέντρα και θα κρατήσουμε και έναν στο κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου».