Διονύσης Αραβαντινός vs Δημοτικής Αρχής για τους ναυαγοσώστες

«Aλλοι δήμοι φρόντισαν πιο γρήγορα από εμάς και προσέλαβαν ναυαγοσώστες…» ήταν τα λόγια του στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα της καθυστέρησης στην πρόσληψη των Ναυαγοσωστών, απασχόλησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

Το θέμα της καθυστέρησης στην πρόσληψη των Ναυαγοσωστών, απασχόλησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και ναι μεν, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή, άργησε να βγει το προεδρικό διάταγμα, τονίζοντας πως: «Κάποιοι στο Υπουργείο θέλουν να εξυπηρετήσουν τις ναυαγοσωστικές σχολές και γι αυτό γίνεται όλο αυτό», εντούτοις ακούστηκαν φωνές από την αντιπολίτευση πως άλλοι δήμοι της χώρας φρόντισαν να λύσουν έγκαιρα το πρόβλημα και να κάνουν προσλήψεις.

Χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός τόνισε πως : «Έχετε δείξει χαρακτηριστική ολιγωρία… Το ΦΕΚ έχει βγει 4/4 το προεδρικό διάταγμα βγήκε 21/5 . Το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι δήμοι φρόντισαν στην λογική “το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι” και προσέλαβαν τους ναυαγοσώστες που είχαν ανάγκη. Φρόντισαν δηλαδή πιο γρήγορα από εμάς. Όπως φαίνεται με τις κινήσεις σας μέχρι να επικυρωθεί η διαδικασία θα έχουμε μπει στον Ιούλιο. Πώς και που θα απολογηθείτε αν γίνει κάτι σε αυτό το διάστημα; Οφείλουμε να σας καταγγείλουμε για την ολιγωρίας σας και την ανευθυνότητά σας σε σημαντικά ζητήματα».

Σαμούρης: «Πάμε ξυπόλητοι στα Αγκάθια»

Ο Σπύρος Σαμούρης από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Ενωμένη Τετράπολη» τόνισε: « Όλα λειτουργούν στον αυτόματο και όπως πάει…. Υπάρχει Ολιγωρία και ευθύνη από την Δημοτική Αρχή. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι το προεδρικό διάταγμα άργησε… υπάρχει χαρακτηριστική ολιγωρία που έχει αντίκτυπο στην Κεφαλονιά . Έχει ξεκινήσει ο τουρισμός και εμείς είμαστε ξυπόλυτοι στα αγκάθι».

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε: « Υπάρχει ανεπάρκεια από την Δημοτική Αρχή σε όλο της το μεγαλείο και ιδιαίτερα στα τουριστικά κομμάτια. Ο Δήμος έχει πάει πίσω στην ανάπτυξη του τόπου».

Επειδή το ζήτημα είναι σημαντικό όλες οι παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέθεσε την δική της πρόταση, ψήφισαν την εισήγηση.

(inkefalonia.gr)