Δ. Αραβαντινός: “Τουρισμός: Τοπίο στην ομίχλη”

Δ. Αραβαντινός

Η Δημοτική Παράταξη  “ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΉ-ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” απέτσειλε χθες στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Ληξουρίου την ακόλουθη επιστολή:

Η απαγόρευση που η Βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλλει με νομοσχέδιο στα ταξίδια εκτός της χώρας μέχρι και την 30 Ιουνίου, λόγω της έντασης του τρίτου κύματος Covid 19 στην Ευρώπη, με την απειλή μάλιστα υψηλού προστίμου σε περίπτωση μη τήρησης του  μέτρου, δημιουργεί αναμφίβολα νέα δεδομένα στα τουριστικά δρώμενα του νησιού μας.

Με το σκεπτικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό (65%) της τουριστικής επισκεψιμότητας στο νησί μας προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, εύκολα αντιλαμβάνεται καθένας τις οδυνηρές επιπτώσεις που αυτή η απαγόρευση θα έχει στο τουριστικό μας προϊόν.

Οι διαγραφόμενες εξελίξεις καθιστούν επιβεβλημένη την εκτίμηση των συνθηκών στον τουριστικό μας χάρτη και την λήψη αποφάσεων, ώστε και να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν οι απώλειες στις τουριστικές αφίξεις και να αναζητηθούν πειστικές εναλλακτικές λύσεις.

Ως εκ τούτου, ζητάμε:

  • άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με ταυτόχρονη συμμετοχή των μελών της Τουριστικής Επιτροπής
  • Συνάντηση σε δεύτερο χρόνο με την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου για χάραξη κοινής πλεύσης και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαφαινόμενης κρίσης

Ληξούρι, 29.3.2021
Οι σύμβουλοι της παράταξης:
Αραβαντινός Διονύσης
Γαλάτης Αγγελος
Μαρούλης Διονύσης
Μοσχόπουλος Ανδρέας