Ενα βιβλίο για το «λιοντάρι του Θρύλου» Παναγιώτη Κελεσίδη

Την Κυριακή (9/10), στο Βαθύ της Ιθάκης και στην αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου της πόλης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Το λιοντάρι του Θρύλου», με την αυτοβιογραφία του παλαίμαχου διεθνή τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Πειραιά, αλλά και του ιστορικού Πανσεραϊκού, Παναγιώτη Κελεσίδη, αναφέρει το sportsthea.gr.

Ένα βιβλίο γεμάτο ιστορικές στιγμές του μεγάλου αυτού τερματοφύλακα, ο οποίος εκτός από καλός τερματοφύλακας, υπήρξε και κόσμημα των Ελληνικών γηπέδων.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να τιμήσει τον Παναγιώτη Κελεσίδη, αλλά και να μάθει  πολλές γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την πλούσια καριέρα του, κυρίως με τα «ερυθρόλευκα».

Μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διον. Στανίτσας με την σύζυγο του, ο πρώην Δήμαρχος Γ. Βασιλόπουλος, ο δημοσιογράφος Δημ. Μιχαλόπουλος κ.α..

Στο πάνελ, εκτός του Κελεσίδη κάθισαν, ο Αντώνης Κασδοβασίλης (μίλησε για την ιστορία του Π. Κελεσίδη) με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Δήμου Ιθάκης Παναγιώτης Δόριζας, ο οποίος προλόγισε την παρουσίαση.

Αμέσως μετά, ο συγγραφέας αναφέρθηκε σε γνωστές και άγνωστες στιγμές της πλούσιας ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Τέλος, με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, πολλοί Ιθακήσιοι φίλοι του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν το βιβλίο με την υπογραφή του παλαίμαχου τερματοφύλακα, αλλά  και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του αντιδημάρχου Ιθάκης Παν. Δόριζα:

«…Επιτρέψτε μου και μία σύντομη, από την πλευρά μου, αναφορά στο βιβλίο του Παναγιώτη Κελεσίδη.

Κατά την άποψή μου, ακόμη και μία απλή περιδιάβαση στα επιμέρους κεφάλαιά του είναι αρκετή για να γνωριστεί ο αναγνώστης με μία προσωπικότητα – και όχι μόνον ποδοσφαιρική. Ο Π. Κελεσίδης μάς «συστήνεται» με έναν τρόπο καθηλωτικό για το κοινό του. Με ειλικρίνεια που σε αποστομώνει, με έντονη την οσμή της αυτοκριτικής αλλά και με σεβασμό απέναντι στις όποιες επιλογές του, ο σημερινός πρωταγωνιστής μας καταθέτει στο βιβλίο του το «μεγαλείο» της ψυχής του.

Ο Κελεσίδης, όσο και εάν ο ίδιος παραδέχεται μάλλον το αντίθετο, ήταν και αθλητής. Υπηρέτησε το ποδόσφαιρο όχι μόνον με το ταλέντο του, αλλά και με το ήθος του. Και αυτό συνεχίζει και σήμερα να κάνει.

Συνεχίζει με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του να διδάσκει την νέα γενιά, συνεχίζει να μας υπενθυμίζει ότι οι «παιχταράδες» είναι μαχητές της ζωής και του γηπέδου, ότι διαθέτουν άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και ότι ακόμη και η ήττα είναι για εκείνους μέσα στο παιχνίδι του γηπέδου αλλά και της ζωής.

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του Κελεσίδη, αλλά και η ζωή του είναι ποδόσφαιρο: είναι πάθος, δίψα για νίκη, είναι εντιμότητα, είναι ήττα κάποιες φορές, όπου όμως ακόμη και από αυτήν ο Κελεσίδης ήξερε να βγαίνει πάντα νικητής»!