➽ Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι έπινε καφέ με την παρέα του στο Αργοστόλι και το Πάσχα μας έστειλε ευχές και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από το Περού, την άλλη άκρη του κόσμου! Αυτά, μόνο ένας Κεφαλονίτης- δαίμων μπορεί να τα κάνει: Ο Νικόλας Φαραντούρης!
➽ Εν τω μεταξύ, ο συμπατριώτης μας ευρωβουλευτής -σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου- θα είναι επικεφαλής του νέου κύματος διεύρυνσης στο ΠΑΣΟΚ που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.
➽ Με αυτό σαν αφορμή αλλά και με τα χάλια της Αριστεράς (δέκα κόμματα – αποκόμματα!) ήρθε στο μυαλό μου η δήλωση του λαοπρόβλητου πολιτικού Ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι η δυνατότητα της Αριστερας (σ.σ.σοσιαλδημοκρατία) να κυβερνήσει τη χώρα»!
➽ Έντονα προβληματισμένο βλέπω τον τελευταίο καιρό τον Πρόεδρο Νικόλα Βαλλιανάτο… Νικόλα, μήπως βουλιαξε κανένα καράβι σου… στο κόλπο του Ορμούζ;
➽ Αλήθεια, εσύ Νικόλα, πότε θα επιστρέψεις «στο σπίτι σου», δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ;
➽ Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα με τα όσα διαδραματίστηκαν με το θάνατο της άτυχης Μυρτώς. Οπως σας έχω ξαναγράψει, η «πολυκατοικία» της ανθρώπινης ψυχής είναι 5όροφη σύμφωνα με τον Νίτσε και εν συνεχεία με την «ψυχολογία του ασυνείδητου» του Φρόυντ.
➽ Οθεν: Στην «πολυκατοικία» αυτή, το ρετιρέ είναι η Λογική. Όλοι οι άλλοι όροφοι, συν το ισόγειο, είναι το ασυνείδητο. Κι εκεί δεν παρεμβαίνει καμία Λογική! Σ’ αυτούς τους ορόφους «κατοικούν» τα ένστικτα, οι ορμές, τα πάθη, οι παρορμήσεις κ.ο.κ. Ως εκ τούτου, μία πληθώρα ενεργειών του ανθρώπου δεν έχει λογικά κίνητρα. Άρα: Ο Ορθολογισμός στις ανθρώπινες πράξεις είναι το αεί ζητούμενο… Μέγα θέμα!
➽ Πολύ ωραία έγινε η ανακαινισθείσα Πλατεία στην πρώην Αγροτική Τράπεζα, σήμερα Τραπεζα Πειραιώς. Πώς ήτανε πρώτα (χάλια) και πως είναι σήμερα!
➽ Μία είδηση που μας αφορά όλους: Στο 40% οι ακυρώσεις κρατήσεων στη Κύπρο εξαιτίας του Πολέμου στη Μέση Ανατολή!
➽ Σε όλα σχεδόν τα καταστήματα στο Αργοστόλι υπάρχει πινακίδα «Ζητείται υπάλληλος»! Μεγάλη η ζήτηση, αλλά προσφορά σχεδόν μηδενική! Κι αυτό έχει την εξήγησή του!..
➽ Να ξηλωθεί εκ βάθρων το εστιατόριο στη Κυανή Ακτή, καθότι «εξεμέτρησε το ζην». Δεν είναι δυνατόν να έρχονται οι τουρίστες με τα κρουαζερόπλοια στο Αργοστόλι και η «πρώτη εντύπωση» τους από το Νησί μας να είναι το αισθητικά απαράδεκτο αυτό ξύλινο κτίριο… Ασε που είναι και εστία μικροβίων, έτσι όπως έχει εγκαταληφτεί…
➽ Να βαφτεί ο ποδηλατόδρομος «εδώ και τώρα», από τη Λέσχη των Ψαράδων μέχρι το άγαλμα του Καββαδία, γιατί το χρώμα του έχει ξεφτίσει. Ο «πανταχού παρών» αντιδήμαρχος κ. Σπ. Σαμούρης έχει το λόγο!
➽ Αναμφίβολα, ωραία έγινε η Σιτεμπόρων μετά την ανάπλαση της. Όμως αν είχε προβλεφθεί να φυτευτούν καλλωπιστικά δέντρα ένθεν και ένθεν θα ήταν χάρμα ειδέσθαι! Αλλωστε, όπως έλεγε και ο Μολιέρος, «το καλύτερο είναι εχθρός του καλού»!
➽ Εκλεισε το παραδοσιακό Εμπορικό Κατάστημα των «Ατσαλαίων» στην Παραλιακή «Αντ. Τρίτσης». Εντός και εκτός καταστήματος γίνονται τώρα επισκευαστικές εργασίες, με προφανή στόχο κάποια άλλη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα στο μέλλον… Ίδωμεν.
➽ Αρκετοί που με συναντάτε στην Αγορά του Αργοστολίου ή και αλλού, μου λέτε «Πες στο Χρήστο εκείνο, πες στο Χρήστο το άλλο…» και διάφορα τέτοια. Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν ανήκω στο team του «Ημερήσιου» και κατ’ επέκταση δεν έχω καμία απολύτως δυνατότητα παρέμβασης στη «γραμμή» της Εφημερίδας. Απλά στέλνω κατά καιρούς διάφορα σχόλια για τη στήλη «Εντός, εκτός κι επί τα …καυτά». Κατανοητό;
➽ Αφήστε και το ότι ο Χρήστος είναι …ξεροκέφαλος και δεν δέχεται παρεμβάσεις…
➽ Υπερπληθυσμός: Πλησιάζει η Γη τα δέκα δισεκατομμύρια, κι αυτό επηρεάζει σημαντικά τη βιωσιμότητα του πλανήτη!
➽ ΕΙΠΕ: «Οι Θεοί μας φυλάνε πολλές εκπλήξεις. Τα προσδοκώμενα δεν συμβαίνουν και στα απροσδόκητα κάποιος Θεός ή δαίμων ανοίγει τη θύρα», Ευριπίδης. Καταλάβατε;
➽ Αυτά! Καλό Σαββατοκύριακο Και μην ξεχνάτε: Αίθιοψ ου λευκαίνεται!..












