«Εξοικονώ-Αυτονομώ»: Ανάγκη για νέο πρόγραμμα, λέει ο Θόδωρος

Επιτακτική είναι η ανάγκη εκπόνησης νέου προγράμματος από την ΠΙΝ στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με τοπική εμβέλεια τα νησιά μας.

Αυτό τονίζει ο τ. περιφερειάρχης και επικεφαλής της Παράταξης ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος σε επερώτηση προς την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα.

Η επερώτηση αναφέρει:

Προς κ. Περιφερειάρχη

Λίγα λεπτά της ώρας έμεινε ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΝ για την κατάθεση αιτήσεων του σχετικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για κατοικίες.

Αποτέλεσμα να λάβει χρηματοδότηση πολύ μικρό ποσοστό των κατοικιών που έχουν ανάγκη και των οποίων οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στην έκδοση του απαραίτητου ενεργειακού πιστοποιητικού.

Ιδιοκτήτες κατοικιών και μηχανικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια απαράδεκτη και απαξιωτική διαδικασία και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα δεν κάλυψε ούτε το 10% των αναγκών!

Ο προϋπολογισμός για την ΠΙΝ ήταν ο μικρότερος όλων μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας.

Σκόπιμο θα είναι να προχωρήσει άμεσα η ΠΙΝ δια της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ (ΕΥΔ) στην διαμόρφωση ενός κατάλληλου προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” με τοπική εμβέλεια στα Ιόνια Νησιά και συνολικό προϋπολογισμό βασισμένο στα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Είναι υποχρέωση προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

Για την ΑΝΑΣΑ

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.