Επιστολή μαθητών προς βουλευτή Aφροδίτη Θεοπεφτάτου για την ποσόστωση σε περιοχές της Βορείου Κεφαλονιάς

Bουλευτής

Αξιότιμη κυρία Βουλευτή,
Με λύπη πληροφορούμαστε την ειδεχθή πρόθεση-απόφαση σας να δοθεί η ποσόστωση μονο σε κάποιες περιοχές της Β. Κεφαλονιάς και στην Ιθάκη.
Πιστεύω κατανοείτε ότι αυτό θα χωρίσει το νησί στα δύο, ενώ φαίνεται ότι διακρίνεται τους μαθήτες του νησιού σε νομίμως δικαιούχους και σε καιροσκόπους, τεμπέληδες μαθητές, που χωρίς μόχθο επιθυμούν την εισαγωγή τους σε ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η απόφαση αυτή θα φέρει διχόνοια μεταξύ των μαθητών και αποκλειστικά υπεύθυνη θα είστε εσείς.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι μεγάλοι σεισμοί του 2014 έγιναν στην περιοχή του Ληξουρίου, αλλά πάραυτα, η ποσόστωση ίσχυσε και για την Ιθάκη και για άλλα μέρη του νησιού που αποδεδειγμένα δεν υπέστησαν καμία απολύτως ζημιά. Στην Καλαμάτα, παρεμπιπτόντως, είναι γεγονός που δινόταν για 10 χρόνια ποσόστωση. ενώ ο σεισμος ήταν ίδιας έντασης.
Ακόμη δε, είναι περιττό να σας βοηθήσουμε να ανακαλέσετε στην μνήμη σας, ότι στο αξίωμά σας βρίσκεστε επειδή οι κάτοικοι του νησιού σας σας εξέλεξαν και έχετε την υποχρέωση να υπερασπίζεστε τα δικαιώματά του, κάτι που προφανώς και εμπράκτως δεν κάνετε.
Είσαστε μάλιστα «εχθρός» της εξ αρχής θεωρώντας την ως άδικο μέτρο, ξεχνώντας μάλλον ότι τα περισσότερα σχολεία του νησιού δεν τα έχετε αποκαταστήσει από τις ζημιές του σεισμού και πολλοί μαθητές αντί να πηγαίνουν στο σχολείο τους πηγαίνουν σε κοντέινερ.
Και τώρα ένα βήμα πριν την σημαντικότερη στιγμή της σχολικής μας πορείας, που θα κρίνει το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας, έρχεστε να προτείνετε ή μαλλον αποφασίζετε χωρίς να λαμβάνετε υπόψην την βούληση του λαού σας να δώσετε την «αποζημίωση» αυτή, που δικαιωματικά ανήκει σε όλους μας, μόνο σε ένα τμήμα της Κεφαλονιάς. Ανήκουστο!
Αν δεν απατώμεθα εσείς και το κόμμα σας εκφράζετε και είστε υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης. Διερωτώμεθα, λοιπόν, εάν αυτή σας η απόφαση εκφράζει το αίσθημα δικαίου που σας διακατέχει, διότι, αν όντως θέλετε να πάρετε αυτήν την απόφαση, το μόνο πράγμα που δεν σας χαρακτηρίζει είναι η δικαιοσύνη.
Εξάλλου, είναι γεγονός πως οι αποζημιώσεις του σεισμού δεν έχουν δοθεί ακόμη και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διερχόμαστε, το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε μια πνοή αισιοδοξίας και να συμβάλετε στην επούλωση των πληγών απο το σεισμό, είναι το μέτρο της ποσόστωσης.
Δεν ζητάμε οι συμμαθητές μας από άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς να μην «αποζημιωθούν». Αυτό που ζητάμε είναι να επικρατήσει το δίκαιο, το σωστό, το ηθικό. Δηλαδή η ποσόστωση να δοθεί σε όλη την Κεφαλονιά.
Κάθε αποτυχία φέτος θα χρεώνεται σε εσάς, καθώς θα γνωρίζετε πλέον ότι οι μαθητές της Κεφαλονιάς, όλης της Κεφαλονιάς, δεν είχαν ούτε φέτος τα ίδια προνόμια με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας. Θα σας συμβουλεύαμε να «επενδύσετε» στην νέα γενιά, γιατί είναι αυτή που θα αναστήσει το νησί και αυτήν την στιγμή της «κόβετε τα πόδια».
Ελπίζουμε ότι οι απόψεις μας, που πιστεύουμε ότι εκφράζουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Κεφαλονιάς, θα ληφθούν υπόψην και ότι έστω αργά θα πάρετε την σωστή απόφαση για τον λαό σας.
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε.

Με εκτίμηση Η Γ’ τάξη ΓΕΛ Κεραμειών