«Εργατιά-Αγροτιά, μιά φωνή, μιά γροθιά». Μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση κόντρα στο ασφαλιστικό-λαιμητόμο

Tο σύνθημα «Εργατιά-Αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά» κυριάρχησε χθες στη μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση που έγινε στο Αργοστόλι, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό-ταφόπλακα.

Ενώ όλο το Αργοστόλι έμοιαζε με έρημη πόλη λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων, γραφείων , Υπηρεσιών κ.λπ. η κινητοποίηση είχε μεγάλη συμμετοχή από κόσμο και μαθητές, αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες, υδραυλικούς, οικοδόμους και από άλλους Φορείς.
Συμμετείχαν επίσης, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, Λιμενικών και Πυροσβεστών και οι αλιείς που διαμαρτυρήθηκαν διά θαλάσσης.

Η μεγάλη κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι, με την ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργου Γαβρίλη.
Ακολούθησε, μεγάλη πορεία από το Εργατικό Κέντρο μέχρι τον Πρώτο Κόμβο της Κρανιάς, όπου έγινε η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.
Κατά την διάρκεια της πορείας, ενώθηκαν και αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά, αλλά και οι οδηγοί φορτηγών οχημάτων .
Παράκαμψη έκαναν οι αγρότες για να διαμαρτυρηθούν έξω από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, οι οποίοι, με ανακοίνωσή του Συντονιστικού τους οργάνου τονίζουν:

«Ευχαριστούμε, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και την Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού, που μετά την παρέμβαση του Συντονιστικού των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων, κατέβασε τα ρολά».

Στην συγκέντρωση, στον Πρώτο Κόμβο βρέθηκε και ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος στάθηκε αλληλέγγυος στα προβλήματα των αγροτών, των εργατών και των πολοίπων Φορέων.

Oι αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν συνέχεια των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες.

poreia-04-02-16-25
Ενσταντέ από τη μεγάλη κινητοποίηση.
poreia-04-02-16-36
Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης στον Κόμβο της Κρανιάς συμπαρίσταται στους διαδηλωτές.

φωτογραφία φωτογραφία

Oι διαδηλωτές και τα τρακτέρ στην Λεωφόρο Βεργωτή, καθ’ οδόν για τον Κόμβο της Κρανιάς.