Εστησαν γέφυρα ελπίδας και αλληλεγγύης από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ελλάδα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια περίοδο που ορισμένοι αμφισβητούν την προσφορά της Ομογένειας, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2010, τέσσερις γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να χτίσουν μια νοητή γέφυρα ελπίδας και αλληλεγγύης και να προσφέρουν σχολικά είδη στα παιδιά της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας εδώ τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά τους. Μια συγκινητική πρωτοβουλία, που ήδη πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση στο Κεφαλονίτικο σπίτι. Οι κυρίες που συνέλαβαν την ιδέα είναι φίλες μεταξύ τους και θα μπορούσαν να ασχοληθούν με κάτι άλλο και να μην παιδεύουν το μυαλό τους με νούμερα και λογαριασμούς. Κι όμως, έκαναν αυτό που τους υπαγόρευσε το καθήκον, σε μια στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα. Ετσι δειλά στη αρχή η κ. Ευθυμία Προβατά, η Στέφανι Κατέχη, η κ. Αννα Πρέντα και η κ. Σάντι Καρκαβίτσα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αντικείμενο τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά των σχολικών ειδών, ένα έξοδο, που πολλοί γονείς στην Ελλάδα δυσκολεύονται με τις παρούσες συνθήκες, να εξασφαλίσουν.Με τη γλώσσα της αγοράς η προσπάθειά τους θα ονομαζόταν «Start-up», αλλά με τη γλώσσα της καρδιάς, ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι κάτι περισσότερο από εκείνο που τους υπαγόρευσε η αγάπη στην καρδιά τους για την Ελλάδα.Hμασταν λοιπόν αυτόπτες μάρτυρες στην πρώτη τους εκδήλωση με στόχο την εξασφάλιση των πόρων για την υλοποίηση του σχεδίου και μαζί με τους απλούς ομογενείς που θέλησαν να μάθουν περισσότερα συναντήσαμε και ορισμένους που βοήθησαν υλικά και ηθικά για τη διοργάνωσή της.  Οπως ο κ. Σπύρος Πάππας που ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα της εκδήλωσης και ταυτόχρονα πρόσφερε ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του οργανισμού, δηλώνοντας ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. Από κοντά και οι υπεύθυνοι της εταιρείας Masterpiece Construction, καθώς και οι κ. Νίκος Μπάρδης, κ. Νίκος Πετράτος και Χρήστος Ορφανάκος, που πρόσφεραν σημαντικά ποσά για τους σκοπούς του οργανισμού. Οι δύο τελευταίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του σχολείου H.E.L.P.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλήνων «Κέφαλος» κ. Νίκος Αλυσανδράτος όχι μόνο πρόσφερε δωρεάν την αίθουσα του «Κέφαλου», αλλά ανέλαβε και χρέη παρουσιαστή της βραδιάς και συνεχάρη τις κυρίες που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία. «Είναι ωραίο», τόνισε, «όταν υπάρχουν οργανισμοί που ιδρύονται από γυναίκες», με στόχο να βοηθήσουν την πατρίδα μας. «Μια γέφυρα ελπίδας και αλληλεγγύης», ένα όμορφο όνομα για ένα τέτοιο οργανισμό, είπε ο κ. Αλυσανδράτος. «Σας καλώ -συνέχισε- να στηρίζετε αυτό τον οργανισμό και κάθε οργανισμό που έχει στόχο να βοηθήσει την πατρίδα μας. Σκοπός τους, να βοηθήσουν παιδιά, ηλικίας Γυμνασίου και Λυκείου, για να έχουν σχολικά είδη. Είμαι περήφανος -κατέληξε- που είμαι αρωγός αυτής της προσπάθειας».
Εκ μέρους της πρωτοβουλίας μίλησε πρώτη η κ. Ευθυμία Προβατά, που ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη». «Βλέποντας -είπε-, τα νέα στην Ελλάδα, πριν μερικά χρόνια, νιώσαμε λίγο άσχημα και σκεφτήκαμε να αγοράσουμε σχολικά είδη για τα παιδάκια στην Ελλάδα.
Είναι η πρώτη φορά που μιλούμε δημόσια -πρόσθεσε- προσπαθώντας να κρύψει την αμηχανία της και είναι δύσκολο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Σας ευχαριστούμε -συμπλήρωσε-, όλους που ήρθατε και ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα».
Από την πλευρά της, η κ. Αννα Πρέντα επεσήμανε, ότι η πρωτοβουλία επεκτείνεται και στην Κύπρο, για τα παιδιά εκεί.
Μιλώντας για την πρωτοβουλία, ο κ. Σπύρος Πάππας είπε ότι είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους να αγωνίζονται για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. «Οταν με πλησίασαν τα κορίτσια, κατάλαβα ότι είναι πολύ καλός σκοπός. Σας απευθύνω -είπε-, μπράβο και συγχαρητήρια».
Ο κ. Σπύρος έβγαλε τότε την πρώτη επιταγή και την παρέδωσε στις κυρίες.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με γλέντι και χορό και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εκτός από τους μουσικούς, οι καλλιτέχνες ήταν εθελοντές και μάλιστα μόλις επέστρεψαν από την Ελλάδα, όπου πέρασαν το Πάσχα, πήγαν κατευθείαν στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι για να συμβάλουν στην επιτυχία της βραδιάς.
Σημαντικό μερίδιο στην ψυχαγωγία είχαν και οι Ελληνες μαθητές του Γυμνασίου «Bryant» στην Αστόρια, που με το χορευτικό τους έδωσαν μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Φώτης Παπαγερμανός.

 

(ekirikas.com)

Bridge-of-hope-DSC_0215a.EtaImg

DSC_0137a.EtaimgBridge-of-hope-DSC_0183a.EtaImg