Ευχές από τον Παντελή Αμούργη

Π. Αμούργης

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης Παντελής Αμούργης της Παράταξης «Δημοτική Συνείδηση» Σάμης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την εορτινή φωταγώγηση του δέντρου μας, να ευχηθώ να έχει όλος ο κόσμος καλές και υγιείς γιορτές, με γαλήνη και ευτυχισμένες στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι οι ευτυχισμένες στιγμές τείνουν να φαίνονται λιγότερες απ’ ό,τι πριν από την πανδημία και αυτό διότι έχει κυριαρχήσει ο φόβος. Και λέω φαίνονται, γιατί θέλω να πιστεύω ότι τελικά δεν γίνονται και λιγότερες. Ας μεταφραστεί ο φόβος σε προστασία, η απόσταση σε πρόληψη, ο δισταγμός σε αγάπη. Ζούμε δύσκολες εποχές αλλά δεν είναι όμως ακατόρθωτο να ξεπεραστούν. Αυτή είναι η μοίρα της ανθρωπότητας. Να προχωρά. Βιώσαμε την προηγούμενη δεκαετία μία τεράστια εθνική οικονομική κρίση με τα απόνερά της ακόμη να βρίσκονται στα πόδια μας κι εκεί που πήγαμε κάπως να σηκωθούμε και να επιζήσουμε τελικώς, μας είπαν να μείνουμε σπίτι, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε.

  Οι άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων προσφέρονται για να αγαπήσουμε περισσότερο το σπίτι μας, τους γύρω μας, τους δικούς μας ανθρώπους, να θυμηθαούμε όμως και τους εαυτούς μας, να κάνουμε την ανασκόπηση του έτους σκεπτόμενοι τι προσφέραμε, να κάνουμε τον ισολογισμό μεταξύ του τι δώσαμε και του τι πήραμε και να προχωρήσουμε με περισσότερη ελπίδα στο νέο έτος.

  Μακάρι το φως που φωτίζει όχι μόνο το χριστουγεννιάτικο αυτό δέντρο αλλά και όλα τα εορταστικά δέντρα του κοσμου να αγγίξει τις ψυχές όλων για μια ουσιαστικότερη στροφή προς τον συνάνθρωπο, για μια πιο στοχευμένη αρωγή στον συμπολίτη.

  Ευχαριστούμε τους «μικρούς τυμπανιστές» της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης» για τη δίκη τους μουσική συμβολή στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Καλες γιορτές σε όλους!