«Ηταν στο πρόγραμμα η Λάσση, αλλά δεν ήταν πάνω-πάνω στα γραφεία σας»

Αλ. Παντελειός

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κεφαλονιά, νησί για όλους” Αλέξανδρος Παντελειός, απηύθυνε επερώτηση προς το δήμαρχο σχετικά με την πορεία της Πράξης Εφαρμογής της Λάσσης.

Ο δήμαρχος απάντησε πως η συγκεκριμένη πράξη ήταν στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής του και είχαν βγει με αυτό στις εκλογές. Οι ενέργειες που αναφέρθηκαν στην επερώτηση έχουν να κάνουν με τι μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή να αποφασίσει να υλοποιήσει το έργο και να βρει τα χρήματα για να γίνει η διαδικασία. Στην πορεία όμως προκύπτουν προβλήματα, γιατί ο δήμος πραγματοποιεί και άλλες μελέτες και έργα και έχει να κάνει με τις δυνατότητες της Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος κάλεσε την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να δώσει απαντήσεις. Η κα. Παπαδήμα μίλησε για το φόρτο εργασίας της Υπηρεσίας καθώς και τη δυσκολία ανεύρεσης των στοιχείων του φακέλου του έργου λόγω του ότι υπάλληλοι που είχαν χειριστεί την υπόθεση στο παρελθόν, υπηρετούν πλέον σε άλλους Δήμους.

Με τη συνδρομή της κας. Αμαραντίδου, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και της κας. Βλάχου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Σάμης, φαίνεται πως οι δυσκολίες αυτές αντιμετωπίστηκαν, καθώς στη συνέχεια η κα. προϊσταμένη είπε πως πλέον όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση της υπηρεσίας και πως έως το τέλος Απριλίου ο φάκελος δημόσιας σύμβασης και τα τεύχη διακήρυξης θα αποσταλούν προς έγκριση στην Οικονομική επιτροπή, ώστε έως τα μέσα Μαΐου να δημοπρατηθεί η πράξη εφαρμογής.

Ο Αλέξανδρος Παντελειός, έκλεισε την επερώτηση με την ακόλουθη τοποθέτηση:

“Επειδή αναφέρθηκε ο δήμαρχος στο προεκλογικό του πρόγραμμα, να πούμε πως η Πράξη εφαρμογής της Λάσσης ήταν και στο δικό μας προεκλογικό πρόγραμμα. Και κατά καιρούς έχουμε δηλώσει τη σημασία που έχει η πολεοδόμηση της Λάσσης για την ανάπτυξη του τόπου μας και το πόσο σημαντική είναι για εμάς.

Αν φέρνουμε το θέμα σήμερα στο Δ.Σ. είναι γιατί υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας, όχι μόνο απέναντι σε εμάς, ως δημοτικούς συμβούλους αλλά και απέναντι σε συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την επιτυχή έκβαση του θέματος. Αν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση, ενδεχομένως μα την ερχόμασταν να ενημερωθούμε με μια επερώτηση.

Η πρόθεση της ερώτησής μας δεν ήταν να φέρουμε την Υπηρεσία απολογούμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν ανακοινώνατε ότι τον Αύγουστο θα έχουμε το φάκελο δημόσιας σύμβασης έτοιμο και μέσα στο 2022 ανάδοχο, δεν φέρατε την Τεχνική Υπηρεσία να το ανακοινώσει και να πάρει τα εύσημα. Επιλέξατε να τα πάρετε εσείς.

Σήμερα όμως επιλέγετε να φέρετε την Υπηρεσία να απολογηθεί για τη δική σας ασυνέπεια.

Λες και δεν είναι δική σας ευθύνη η υποστελέχωση των υπηρεσιών που την έχουμε θίξει τόσες φορές -και την ανάγκη προσλήψεων- στις οποίες αδρανείτε.

Λες κ δεν έχουμε αναδείξει το ζήτημα του Αναπτυξιακού οργανισμού ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει με όλα αυτά τα ζητήματα και ούτε σε αυτόν έχουμε εξελίξεις.

Επομένως υπάρχουν θέματα στα οποία θα μπορούσατε ως πολιτικός διαχειριστής να παρέμβετε. Δεν το κάνατε. Φέρατε την Υπηρεσία σήμερα να μας απαντήσει.

Ήταν στο πρόγραμμά σας, αλλά δεν ήταν πάνω-πάνω στο γραφείο σας.”