Η ΑΕΚ ψυχωμένη 3-0 την Εικοσιμία. Oι δύο ομάδες ξαναπαίζουν αύριο Τετάρτη στον τελικό του Κυπέλλου στα Φαρακλάτα

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 15ης Αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας προχθές στα Φαρακλάτα. Νίκησε την πρωτοπόρο Εικοσιμία 3-0 και βρέθηκε σε απόσταση βολής ενός βαθμού από την κορυφή.
Παράλληλα η νίκη της ΑΕΚ ανεβάζει την ψυχολογία στους παίχτες της εν όψει του αυριανού τελικού του τοπικού Κυπέλλου στα Φαρακλάτα, στον οποίο οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντίπαλες!
Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν καλό, με λίγες φάσεις στο α’ ημίχρονο, ενώ στο β’ η απόδοση των ομάδων ανέβηκε αισθητά.
Η ΑΕΚ προηγήθηκε πολύ νωρίς. Μόλις στο 5′, σε μια σύγχυση στην περιοχή της Εικοσιμίας, ο Εμιλιάνο που καραδοκούσε “γράφει” το 1-0, σκορ με το οποίο “έκλεισε” το πρώτο ημίχρονο.
Το 2-0 έγινε στο 49′. O Λογκόνης πιάνει δυνατό σουτ και η μπάλα αφού βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι αναπαύεται στα δίχτυα του Γιαννά.
Το τελικό 3-0 θα πετύχει ο Βουκελάτος στο 90′ με πλασέ και ύστερα από πάσα του Πολάκη.
Στο 56′ η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Δ. Τζωρτζάτο.
Καλή διαιτησία του κ. Ελ. Μενεγάτου (Γ. Γασπαράτος, Π. Κομητόπουλος).
ΑΕΚ (Γ. Τόγιας): Τσαουντσέλιο, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος, Παπαδάκος (66’ Μπαζάρογλου), Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος (63’ Λυκούδης), Φωκάς, Πολλάκης, Εμιλιάνο (78’ Βουκελάτος), Λογκόνης, Μπάμπης.
Εικοσιμία (Δ. Ζησιμάτος): Γιαννάς, Πολλάτος Δ. (66′ Τανουσάι), Γρηγοράτος (66′ Γερασιμάτος), Κουμαριώτης, Ψάλτης, Σπανός (70′ Πολλάτος), Κορσιάνος, Μπούσι, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Αντωνάτος.


 

«Φλερτάρει» με …όλα τώρα ο Παλληξουριακός

 

O Παλληξουριακός νικώντας το Σάββατο τα Διλινάτα με 2-0 στις Κεραμειές, βρέθηκε στον έναν βαθμό διαφορά από την πρωτοπόρο Εικοσιμία και «φλερτάρει» με την πρωτιά, τον τίτλο της Α’ Κατηγορίας και την άνοδο στην Δ’ Εθνική!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο, με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται χωρίς αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές τους.
Oι Παλικισιάνοι ήταν καλύτεροι, πατούσαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την πρωτοβουλία και δημιουργούσαν κάποιους κινδύνους στην εστία του καταπληκτικού Ντερβισάι, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα.
Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (45′) ο Παλληξουριακός προηγήθηκε 1-0. O Ζάβαλης θα πασάρει στον Αντωνάτο, ο οποίος με προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη και στο 56′ ο Παλληξουριακός θα κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Χρ. Τζωρτζάτου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χασάϊ που έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη των «ερυθρολεύκων της Παλικής».
Καλή η διαιτησία του κ. Ι. Καπογιαννόπουλου (Ελ Μενεγάτος, Δ. Βασιλόπουλος).
Παλληξουριακός (Γ. Θωμάς): Ceca, Αντωνάτος, Αδηλίνης, Βολνίσκι, Μαρκάτος Σωκ. (87’ Λυκούδης), Λούλουδας, Ζερβός, Μπράτι, Ζάβαλης (83’ Ρεμούντης), Χασάι, Μαρινάκης (61’ Μαρκάτος Σπ.).
Διλινάτα (Δ. Κουρκουμέλης): Ντερβισάι, Τσάκος, Κατσούρης, Κοτίνης, Γεωργόπουλος (61’ Σέρρας), Χαραλαμπόγλου, Πεφάνης (73’ Τζωρτζάτος Χαρ.), Βαγγελάτος, Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Κουρκουμέλης Χρ. (69’ Τζωρτζάτος Φ.).


Στην κόψη της «4άδας» 1-0 η Σάμη τον Παγκέ

 

Σ’ ένα μέτριο παιχνίδι, η Σάμη νίκησε την Κυριακή στις Κεραμειές τον Παγκεφαλληνιακό 1-0 και παρέμεινε στην “4άδα” με …περισσότερη άνεση.
Oμως και ο Παγκέ έχει πάντα ελπίδες για “4άδα”, αφού παραμένει πάντα σε …καλή απόσταση, αλλά πιθανή ισοβαθμία ευνοεί τη Σάμη.
Το ματς ήταν μέτριο, ίσως λόγω του ότι και οι δύο ομάδες προέρχονταν από τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα επιτεύχθηκε στο 7′, με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος Γιάννη Αμούργη κι ύστερα από κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα του Παγκεφαλληνιακού Κομπορόζου.
Στο 45′ οι Σαμικοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον σκόρερ σε μαρκάρισμα του Αντωνάτου, όμως ο διαιτητής έδειξε “παίζετε”.
Με λάθη η διαιτησία του κ. Σπ. Μαγουλά (Ε. Θανάσης, Ι. Κομητόπουλος).
Σάμη (Μ. Τριανταφυλλίδης): Καλιβωκάς Δ., Ποταμιάνος, Καππάτος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Καλιβωκάς (58’ Μωραίτης Νικ.), Αμούργης Αρ., Νικολοβιένης (90+2’ Διαμαντής), Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (89’ Μινέτος).
Παγκεφαλληνιακός (Θ. Βουκελάτος): Κομπορόζος, Μήλας, Μεγαδούκας (46’ Κοψίνης), Παπαναστασάτος Κ. (67’ Κορσιάνος), Αντωνίου, Παπαναστασάτος Ν. (76’ Τριανταφυλλίδης), Μοσχόπουλος, Σπανός, Ντεντλάλα, Τούρλας, Κατσιγιώργης.


Oδοστρωτήρας τα Φωκάτα 5-0

 

Oδοστρωτήρας τα Φωκάτα προχθές στις Κεραμειές, νίκησαν 5-0 στο «ντέρμπι των ουραγών» τον Πυλαριακό και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι η ομάδα της παραμονής στην Α’ Κατηγορία.
Αντίθετα ο Πυλαριακός, με 5 βαθμούς πίσω, δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση υπέρ του.
Τα Φωκάτα ήταν ανώτερα και είχαν συνεχώς τον έλεγχο του ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι σε δυό-τρία μικρά διαστήματα μπόρεσαν να ισορροπήσουν λίγο το παιχνίδι.
Τα γκόλ:
5′: Αραβαντινός 1-0, από μακρυνό φάουλ
38′: Κανάκης 2-0, με ψύχραιμο σουτ
48′: Αραβαντινός 3-0, με σουτ-πλασέ
55′: Αραβαντινός 4-0, με φαλτσαριστό πλασέ
74′: Αραβαντινός 5-0, με σουτ-πλασέ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γ. Γασπαράτου (Σπ. Μαγουλάς, Χρ,. Αβάζαρος).
Φωκάτα (Μ. Αθηναίος): Δίλαλος, Δεστούνης, Malshi (72’ Σελένιτσα), Μάστορας, Χρίστο (66’ Λάτσης), Ντουκάι, Αραβαντινός, Σαλαπάτας, Κανάκης, Μερολάι (57’ Παγουλάτος), Φραντζής.
Πυλαριακός (Κ. Κουγιανός): Φλαμιάτος, Γασπαρής Ν., Γασπαρής Γ. (73’ Φάντης), Σταμούλης Γρ. (46’ Delaj), Χρυσανθακόπουλος, Παπαδάτος, Κουλουμπής Αθ., Άννινος (62’ Βασιλόπουλος), Σταμούλης Νικ., Σταμούλης Π., Σολδάτος.


O Oδυσσέας νίκησε 2-1, πήρε ρεβάνς απ’ τη «συμπολίτισσα»

 

O Oδυσσέας Ιθάκης νίκησε το Σάββατο τη “συμπολίτισσά” του Πρόοδο με 2-1 στο ντέρμπι της Ιθάκης και πήρε τη ρεβάνς του Α’ Γύρου (είχε χάσει 1-0), αλλά και εξασφάλισε και την παραμονή του στην μεγάλη τοπική Κατηγορία.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό και είχε πάθος, αλλά οι πιο πολλές “μάχες” δόθηκαν στο κέντρο.
Μετά από ένα “άγονο” πρώτο ημίχρονο (0-0), το σκορ άνοιξε ο Oδυσσέας στο 48′. O Προσαλέντης πιάνει γυριστό σουτ, η μπάλα προσκρούει σε έναν αμυντικό και ξεγελώντας τον τερματοφύλακα της Προόδου Κασσιανό, καταλήγει στα δίχτυα: 1-0.
Λίγο αργότερα, στο 55′, η Πρόοδος θα ισοφαρίσει. O Δευτεραίος μπαίνοντας διαγώνια πιάνει σουτ στην κίνηση και παρά την προσπάθεια του Παντελή, γράφειει το 1-1.
Στο 76′ η Oμάδα της Βόρειας Ιθάκης θα πετύχει το νικητήριο γκολ. O Cela θα αποφύγει δύο αμυντικούς και με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Προόδου.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Σπ. Μαγουλά (Μ. Μαστάγκα, Π. Κομητόπουλος).
Oδυσσέας (Σπ. Ζερβός): Παντελής, Λεκατσάς, Μαλιακρίδας (88′ Mecani), Μαρούλης, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato Bisha, Βασιλόπουλος (66′ Σπύρου), Κουτσουβέλης (89′ Σόμπολας), Προσαλέντης, Klaurent Cela.
Πρόοδος (Κ. Πίππος): Κασσιανός, Βασσιλόπουλος, Τσάμης, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Ε. Lila, Καρανίκας (88′ Κωστόπουλος), Redon Qo-raj, Κατσαρέλιας (60′ Ρ. Lila), Αρταβάνης, Δευτεραίος (88′ Χάνος).

Εικόνα 1
Kάντε κλίκ για μεγέθυνση
Εικόνα 2
Kάντε κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Παιδικο πρωταθλημα 5 συνεχόμενες νίκες η εν δυνάμει Πρωταθλήτρια Σάμη

Με τους δυο αγώνες του προγράμματος και την 7η αγωνιστική, συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 13-14/2, το πρωί, το παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και συγκεκριμένα σε Ενωσιακό και Κεραμειές.
Στο πρώτο παιχνίδι το Σάββατο στις Κεραμειές, η Σάμη διευρύνοντας το απόλυτο σερί της με το εντυπωσιακό 5Χ5, νίκησε τα Φωκάτα με σκορ 2-0.
Στη συνέχεια την Κυριακή και στο δεύτερο, ο Α.O.Κ.Ι. επικράτησε στο Ενωσιακό της Εικοσιμίας με σκορ 3-1!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική είχαν τα Διλινάτα.
n ΦΩΚΑΤΑ-ΣΑΜΗ 0-2
Νάτοι οι πρωταθλητές…
Σε ένα καλό παιχνίδι το Σάββατο το πρωί στις Κεραμειές, η Σάμη συνεχίζοντας το εντυπωσιακό της σερί νικών με το απόλυτο 5Χ5 ξεπέρασε με επιτυχία και το εμπόδιο των Φωκάτων, επικρατώντας με σκορ 2-0 και πλέον γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατάκτησης της φετινής κούπας!
Τα γκολ:
0-1:¨ στο 33′ από τον Daut ύστερα από εκτέλεση φάουλ.
0-2:¨ στο 64′ με διπλή προσπάθεια από τον Μαρκουλάτο.
Διαιτητής ο κ. Ε. Σούλα με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Ε. Θανάση.
Oι συνθέσεις
Φωκάτα(Δ. Λιονάτος): Τρίκαρδος, Μινέτος, Λιπιάτος, Σουρβάνος, Γκέλος, Θεοτοκάτος, Μουρελάτος Χ., Κοκκόσης, Παγουλάτος, Φωκάς, Τριανταφυλλίδης.
Έπαιξαν και οι:Μπουγάς, Τσιαμπάος και Κουράνης.
Έπαιξαν και οι:Τσιαμπάος, Μπουγάς, και Κουράνης.
Σάμη (Κ. Καβαλλιεράτος): Καβαλιεράτος, Σπαθής, Μιχαλάτος, Παπαδημάτος, Daut, Δρακάτος, Ζαχαράτος, Trifi, Μαρκουλάτος, Βιτωράτος, Στεφανάτος.
Έπαιξαν και οι: Πολυχρονάτος, Καψογιώργος και Γκρέμος.
n Α.O.Κ.Ι.-ΕΙΚOΣΙΜΙΑ 3-1
Συνέχισε με νίκη ο Α.O.Κ.Ι.
Στο άλλο ματς που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, σε ένα καλό παιχνίδι Α.O.Κ.Ι. συνέχισε στις νίκες αφού νίκησε την Εικοσιμία με σκορ 3-1.
1-0:¨ στο 2′ Kurti
2-0:¨ στο 10′ Kourti
2-1:¨ στο 52′ Παπαναστασάτος
3-1: στο 79′ και πάλι ο Kourti που κάνει χατ τρικ
Διαιτητής ο κ. Ε. Σούλα με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Μ. Μασταγκά.
Α.O.Κ.Ι. (Δ. Παπαδάτος): Βεργάτος, Παπαναστασάτος, Κομποθέκρας, Μπαλάσκας, Κοσμάτος Διον., Δραγούτας, Σπαθής, Πούλα, Κούρτι, Ρεπούσης.
Εικοσιμία(Δ. Ζησιμάτος): Στρατιώτης, Καμπανός, Ρώσσης, Κουρκουμέλης, Πρέντζας, Δρακονταειδής, Παπαναστασάτος, Σταματάτος, Θωμάτος.

Εικόνα 1
Kάντε κλίκ για μεγέθυνση

(sportshea.gr)