Η ετήσια εκδήλωση του «Peter Latos Prostate Cancer Foundation»

Το Ιδρυμα «Παναγιώτης Λάτος για τον Καρκίνο του Προστάτη» (Peter Latos Prostate Cancer Foundation) ετοιμάζεται για την 5η ετήσια εκδήλωση ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, τον προσεχή Μάιο.
Το ίδρυμα διανύει το πέμπτο έτος και, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», ιδρύθηκε για τη διαιώνιση της μνήμης του ομογενή δικηγόρου και και συνιδιοκτήτη του ομογενειακού καναλιού «New Greek TV»Παναγιώτη Λάτου (Γαβριελάτος), από τη Σκάλα Κεφαλονιάς, ο οποίος στις 29 Ιουνίου 2013 έχασε την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.
Ο Παναγιώτης Λάτος ήταν γιος του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σκάλας Διονύση Γαβριελάτου.
Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση Τύπου θα λάβει χώρα στις 5 Μαϊου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Garden Citi Hotel», στην ομώνυμη περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ, όπου και θα τιμηθεί ο γιατρός Δρ. Ααρον Καντζ, ο οποίος συνεργάζεται με το Ιδρυμα τα τελευταία χρόνια.
Το εν λόγω Ιδρυμα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «συγκεντρώνει δωρεές για την έρευνα αλλά και την οικονομική στήριξη ασθενών, οι οποίοι δεν διαθέτουν την ασφαλιστική κάλυψη για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις ή ακόμη και τις απαιτούμενες θεραπείες, για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος το οποίο, εφόσον αντιμετωπιστεί επαρκώς, δύναται να θεραπευθεί ολοκληρωτικά».

Ενσωματωμένη εικόνα

Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

«Εθνικός Κήρυξ» 9 Μαρτίου, 2018