Η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου «ξέχασε» την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της World Travel Market του Λονδίνου

Θ. Γαλιατσάτος

Προς κ. Περιφερειάρχη

Τον Σεπτέμβριο του 2019 σας ρωτήσαμε για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που είχαμε ετοιμάσει ως ΠΙΝ/ και μας απαντήσατε ότι θα ακυρώσετε το συγκεκριμένο γιατί δεν σας εξέφραζε και πολύ  σύντομα θα παρουσιάζατε την πρόταση της παράταξής σας για τον τουρισμό.

Στις 31/12/2019 έληξε η προθεσμία  ως ΠΙΝ να υποβάλλετε αίτημα στην πρόσκληση που είχαμε εκδώσει ως ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις προβολής για τα επόμενα χρόνια έως το 2023, χωρίς να υποβάλλετε καμία (!) πρόταση.

Στο μεσοδιάστημα μέχρι σήμερα ουδέν πράξατε για την στήριξη της οικονομίας του τουρισμού, στις ιδιαίτερες μάλιστα συνθήκες που δημιούργησε ο covid-19.

Υπενθυμίζουμε την μακάρια απραξία σας στην περίπτωση του μεγάλου πλήγματος που δέχθηκαν τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά μας από την πτώχευση της Thomas Cook.

Μετά από 15 μήνες ακόμη αναμένουμε το όραμα σας για την τουριστική πολιτική και την τουριστική προβολή!

Και ιδού, το ανύπαρκτο ενδιαφέρον σας κορυφώθηκε πρόσφατα.

Στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, στην World Travel Market του Λονδίνου, που βέβαια φέτος έγινε διαδικτυακά, η ΠΙΝ έλαμψε δια της απουσίας της!

Επερωτάσθε:

  • Για ποιο λόγο δεν εκπροσωπήθηκε η ΠΙΝ, πράγμα που έπραξαν οι άλλες περιφέρειες της χώρας, στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση;
  • Μήπως διέλαθε της προσοχής σας (κοινώς μήπως δεν πήρατε χαμπάρι ότι γίνεται η έκθεση);
  • Το γνωρίζατε αλλά αποφασίσατε να μην λάβετε μέρος;
  • Αν ισχύει το τελευταίο, με ποιους το συζητήσατε; Ενημερώσατε τους τουριστικούς φορείς; Μήπως με την θεσμοθετημένη Γνωμοδοτική Επιτροπή Τουρισμού;
  • Και τελικά ποιος ήταν ο λόγος της μη συμμετοχής της ΠΙΝ που την εξέθεσε αρνητικά στο σύνολο του τουριστικού κόσμου της χώρας;

Για την ΑΝΑΣΑ:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
περιφερειακός σύμβουλος επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.