Η νύχτα που η βασίλισσα Ελισάβετ ζήλεψε την Τζάκι Κένεντι. Tι έγινε στην πραγματικότητα

Το Μπάκιγχαμ είναι γεμάτο σκάνδαλα και ένα από αυτά έχει πρωταγωνιστές τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της, δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, σύμφωνα με τη σειρά The Crown.

Ηταν το 1961, όταν Τζάκι και Τζον Κένεντι έφτασαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να δειπνήσουν με το βασιλικό ζευγάρι.

Σύμφωνα με την εκδοχή της σειράς του Netflix, πίσω από τα χαμόγελα και τις τυπικότητες, υπήρχε ένταση μεταξύ της βασίλισσας και της Πρώτης Κύριας. Γι’ αυτό «έφταιγε» ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Οι θεατές της σειράς, σύμφωνα με την Telegraph, θα δουν τη βασίλισσα να μην μπορεί να κρύψει τη ζήλια της για την Τζάκι Κένεντι, την ώρα που την παρακολουθεί με δυσαρέσκεια να φλερτάρει με τον δούκα του Εδιμβούργου.

Μάλιστα, στη σκηνή ο δούκας λέει πως η Τζάκι του ζήτησε να την ξεναγήσει στο παλάτι, με τη βασίλισσα να απαντά: «Είναι το σπίτι μου, θα το κάνω εγώ».

Σε άλλη σκηνή, παρουσιάζονται οι επισκέπτες του δείπνου να συζητούν και η βασίλισσα να κάθεται λίγα μέτρα μακριά, ενώ ο πρίγκιπας, που τον υποδύεται ο Ματ Σμιθ, δεν λέει όχι στο φλερτ. Γυρίζει στην Τζάκι και την ρωτά: «Τι ζώδιο είστε;».

Στις σκηνές που φαντάζεται ο συγγραφέας Πίτερ Μόργκαν, ο Λόρδος Πλάνκετ αναφέρει πως η Τζάκι περιγράφει το παλάτι ως «δεύτερης διαλογής, ερειπωμένο και λυπηρό, σαν παραμελημένο επαρχιακό ξενοδοχείο».

Σύμφωνα με την Telegraph, στην πραγματικότητα σχετικά με αυτή τη συνάντηση, ο Σέσιλ Μπάιτον έγραψε στο ημερολόγιό του, πως η Κένεντι είχε μιλήσει με βαρείς χαρακτηρισμούς για τη βασίλισσα και την οικία της. Ο Σέσιλ έγραψε πως η Πρώτη Κυρία είχε απογοητευτεί από το εσωτερικό του παλατιού και από το στιλ της βασίλισσας.

Φωτογραφία: AP

Εκείνη την εποχή υπήρχαν και άλλες αναφορές σχετικά με τα σχόλια της Τζάκι για τη βασίλισσα Ελισάβετ ως «δύσκολη» και «φθονερή» απέναντί της. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάτι σχετικό με το υποτιθέμενο φλερτ του δούκα Φίλιππου με την Τζάκι Κένεντι.

Το δράμα του Netflix παρουσιάζει γεγονότα τα οποία φαντάστηκε ο σεναριογράφος και δεν έχουν σκοπό να βλάψουν τη φήμη του βασιλιά Φίλιππου. Οι σκηνές υπάρχουν στο επεισόδιο οκτώ της νέας σεζόν για όποιον θέλει να δει μια σειρά με θέμα τους γαλαζοαίματους της Βρετανίας.

(Ελισάβετ Δαπόντε-iefimerida.gr)