Η Ολυμπιακή του παραλογισμού

Επιεικώς απαράδεκτα είναι τα όσα συμβαίνουν με την Ολυμπιακή σε ότι αφορά τα δρομολόγια που συνδέουν την Κεφαλλονιά με την Αθήνα αλλά και την τιμολογιακή της πολιτική.

Στη διάρκεια του χειμώνα η Ολυμπιακή έχει ένα πρωινό δρομολόγιο για Αθήνα και τρία απογευματινά/ βραδινά με την τιμή του πρωινού να είναι σχεδόν διπλάσια των άλλων!

Να τονίσω ότι τα πρωινά βολεύουν το κοινό γιατί δεν χάνει μια μέρα. Φθάνει στην Αθήνα το πρωί κάνει τις όποιες δουλειές του και μπορεί να επιστρέψει μέσα σε 24 ώρες. Επίσης για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό τα πρωινά δρομολόγια εξυπηρετούν καλύτερα αφού μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους την ίδια μέρα.

Η Ολυμπιακή, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την Κεφαλλονιά! Οι αποδείξεις πολλές και ακράδαντες.

Μια σύγκριση με την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο είναι το μέγεθος της αδιαφορίας της Ολυμπιακής για την Κεφαλλονιά.

Από την 1η Ιουνίου, για παράδειγμα, από την Κέρκυρα για Αθήνα θα υπάρχουν 7 πρωινά δρομολόγια την εβδομάδα και πολλά άλλα άλλες ώρες. Τα πρωινά θα αναχωρούν στις 6:35 με τιμή 19.59 ευρώ ενώ το εισιτήριο επιστροφής όλων των δρομολογίων θα είναι 40 ευρώ. Σύνολο κόστους του ταξιδιού 59.59!

Το εισιτήριο του πρωινού δρομολόγιου Ζάκυνθος – Αθήνα θα τιμάται 59.19 ευρώ. Από τη Ζάκυνθο θα υπάρχουν τρία πρωινά δρομολόγια την εβδομάδα με ώρα αναχώρησης 6:30 καθώς επίσης και άλλα δρομολόγια.

Σε ότι αφορά την Κεφαλλονιά: Από την 1η Ιουνίου θα γίνονται 7 δρομολόγια την εβδομάδα με τέσσερις αναχωρήσεις στις 13:45 και τρεις στις 22:10. ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΠΤΗΣΗ! Όσο για το κόστος των εισιτηρίων, εξωφρενικά ακριβότερα από αυτά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου! Τα εισιτήρια των πτήσεων Κεφαλλονιά – Αθήνα θα τιμώνται 76.59 ευρώ ενώ της Τετάρτης θα τιμάται 88.59. Το κόστος των εισιτηρίων για όλες τις πτήσεις Αθήνα – Κεφαλλονιά θα είναι 95.00 ευρώ.

Με λίγα λόγια τα αεροπορικά ταξίδια για την Κεφαλλονιά θα κοστίζουν τριπλάσια από τα ταξίδια στην Κέρκυρα (που είναι και αρκετά πιο μακριά) και διπλάσια του κόστους ενός ταξιδιού από και προς τη Ζάκυνθο!

Η κατάσταση είναι τελείως εξωφρενική. Οι αποφάσεις των αρμοδίων της Ολυμπιακής αποτελούν την επιτομή του παραλογισμού. Η τρέλα μπορεί να μην πηγαίνει στα βουνά αλλά τους αιθέρες τους έχει σίγουρα κυριεύσει…

Υ.Γ.: Το σημείωμα τούτο γράφτηκε μετά από καταγγελίες φίλων αλλά και ο οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφθεί τον ιστότοπο της Ολυμπιακής και διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» του λόγου το αληθές.