Η πρέσβης της Αυστρίας στη Ρόδη

Την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Κα Hermine Poppeller, η οποία συνοδευόταν από τον Πρόξενο της Αυστριακής Πρεσβείας στην Κέρκυρα, κο Μάνο Ράπτη, υποδέχθηκε στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού Κέρκυρας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ροδή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε την Πρέσβη για την αναμενόμενη καλοκαιρινή τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα και τα άλλα νησιά του Ιονίου.

 

Ζήτησε την προώθηση των σχέσεων μεταξύ τουριστικών φορέων του Ιονίου και της Αυστρίας, τόσο μέσω του Μνημονίου που προετοιμάζεται μεταξύ Ελλάδας – Αυστρίας, όσο και μέσω απ’ ευθείας διμερούς επιπέδου με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Επανήλθε στην πρότασή της προς την Πρέσβη για την ανάδειξη των σχέσεων της Κέρκυρας με την Αυστρία μέσω του Αχιλλείου,κατοικία αναψυχής της πονεμένης Αυτοκράτειρας Σίσσυ και της συνεργασίας του Αχιλλείου Μουσείου με τα αντίστοιχα Μουσεία της Βιέννης.

 

Ζήτησε ακόμα τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με Πανεπιστήμια της Αυστρίας, όπως και την αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με Περιφέρειες της Αυστρίας για την προώθηση ανταλλαγών, αλλά και συμβολής στην ενδοπεριφερειακή συνοχή της Ευρώπης.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα συζήτησαν επίσης για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, την ανάγκη άμεσης στροφής όλων των χωρών σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας για την απεξάρτηση από τη ρωσική αγορά λόγω γεωπολιτικής αστάθειας, αλλά και του επιβαρυντικού καύσιμου, που αποτελεί το φυσικό αέριο.