Η πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη στη Σάμη. Θεία Λειτουργία στον κεντρικό Nαό της πόλης.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος στον κεντρικό Ναό της Σάμης

Την πρώτη του επίσκεψη στην Σάμη, πραγματοποίησε προχθές ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος.

Το πρωί χοροστάτησε της λειτουργίας, που έγινε στην εκκλησία της πόλης και κατόπιν μαζί με ιερείς και πολίτες, πήρε καφέ στο καφενείο “Νέα Σάμη” (Αρτελάρη).

Στη συζήτηση που έγινε εκεί, αναφέρθηκε σε θέματα θρησκευτικά. Συζήτησε ακόμα, θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως είναι, το διαδίκτυο και άλλα.

Ακολούθησε επίσκεψη στους Αγίους Φανέντες και ξενάγησή του στον χώρο, από τον ιερέα π. Γεώργιο Αντζουλάτο. Κατόπιν ανέβηκε στη Ι.Μ. Αγριλίων, επισκέφθηκε το εκκλησάκι του Κοσμά του Αιτωλού, ο Ηγούμενος της Μονής π. Φώτιος Γαβριελάτος, τον υποδέχτηκε και εν συντομία του ανέφερε τα της Μονής. έψαλε τρισάγιο στην μνήμη των μακαριστών ηγούμενων και καλογήρων της Μονής και παρακάθισε μαζί με την ακολουθία του σε γεύμα στην τραπεζαρία αυτής. Γεύμα με σαρακοστιανά (το μενού επιμελήθηκε ο εφημέριος του ναού της Σάμης π. Παΐσιος) και μαγείρεψε (κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά), η κ. Παρασκευή (Βιβή) Ασβεστά . Την επιμέλεια όλου του γεύματος, είχε ο εκκλησιαστικός σύμβουλος Γιώργος Αποστολάτος.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης επισκέφτηκε τον οίκο ευγηρίας “Δημήτριος και Λουκία Τζανετάτου”. Εκεί τον περίμενε ο εκπρόσωπος των δωρητών κ. Δημήτριος Τζανετάτος, τον ξενάγησε στους χώρους και έγινε διεξοδική συζήτηση- αναζήτηση του τρόπου, που θα μπορούσε να λειτουργήσει το ίδρυμα. O Μητροπολίτης, “χωρίς να μασάει τα λόγια του’, αναφέρθηκε στη δυσκολία του εγχειρήματος αυτού, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε και υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με τον κ. Χαράλαμπο Τζανετάτο (έναν εκ των δωρητών), για να δουν τι μπορούν από κοινού να κάνουν για να λειτουργήσει το ίδρυμα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στον οίκο ευγηρίας, αναχώρησε για το Αργοστόλι.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας του Μητροπολίτη στην Σάμη, μαζί του ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Π. Δρακουλόγκωνας και οι Αδελφοί Βαγγέλης και Στέλιος Σπαθή. Στην εκκλησία ήταν ο Δ.Σ. κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Σάμης κ. Γαβρίλης Ρασσιάς, καθώς και ο προϊστάμενος του Λ.Σ. Σάμης, κ. Γιώργος Καρελάκης.

Tάσος Kαβαλιεράτος

αργυρος-δρακουλόγκωνας