Η Σάμη πρωταθλήτρια στην Κ-16

Πρωταθλήτρια στην Κ-16 (2022-2023) αναδείχθηκε την περασμένη Τετάρτη η Σάμη, η οποία νίκησε στον τελικό την Εικοσιμία, στο γήπεδο Αργοστολίου με 4-2 στα πένταλτι (κανονικός αγώνας 1-1).

Οπως αναφέρει το sportsthea.gr, ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, από δύο ομάδες που έχουν πολύ μέλλον, με αρκετά καλό θέαμα και με την αγωνία στο «κόκκινο».

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και σύμφωνα με την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είναι τροπαιούχες.

Η Εικοσιμία έπαιζε από το 46′ με «δέκα» λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ε. Χαραλαμπέλη.

Η Σάμη προηγήθηκε στο σκορ 1-0 με καταπληκτική απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σ. Κλαουδάτου, λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά στο 29′.

Η ισοφάριση και το 1-1 για την Εικοσιμία θα έρθει στο 60′.

Ο Χοτζάι εκτελεί ένα φάουλ από αριστερά, ο Σ. Κλαουδάτος θα διώξει δύσκολα και ο Χ. Αλιβιζάτος θα εκμεταλευθεί την αμυντική αδράνεια και από κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη και οι ομάδες οδηγήθηκαν, όπως και στον μικρό τελικό” στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι: Πίρρα (Ε) 1-0, Χ. Δημουλάς (Σ) 1-1 αρχικά απέκρουσε ο Αλυσανδράτος αλλά δόθηκε επανάληψη και ο Δημουλάς ευστόχησε, Χ. Αλιβιζάτος (Ε) απέκρουσε ο Κλαουδάτος, Α. Φιλιππάτος (Σ) 1-2, Α. Χοτζάι (Ε) ψηλά άουτ, Α. Παπαλεξάτος (Σ) 1-3, Δ. Σταμένης (Ε) 2-3, Δ. Δελαπόρτας (Σ) 2-4, (Όπου Ε=Εικοσιμία, όπου Σ=Σάμη)

Εικοσιμία: Αλυσανδράτος Δ., Βλάντι (λ.τ. 41′ Πολλάτος), ίρρα, Θεοδωράτος, Χαραλαμπέλης, Αλυσανδράτος Δ., Πλατανίτης, Αλιβιζάτος, Σταμένης, Μπίντα, Χοτζάι.

Σάμη: Κλαουδάτος Σ., Παπαβασιλείου, Σπυράτος, Κλαουδάτος Ε., Διγαλέτος, Δημουλάς, Δελαπόρτας, Παπαλεξάτος, Τρίφι, Δόριζας Ι. (49′ Δόριζας Γ.), Φιλιππάτος.