Η σοσιολδημοκρατία στο προσκήνιο ξανά!

Από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η μεγάλη πολιτική παράδοση της Σοσιαλδημοκρατίας που σφράγισε την προοδευτική πολιτική του 20ού αιώνα, ανανεώνοντας διαρκώς τη φυσιογνωμία της, θεωρήθηκε πριν λίγα χρόνια ότι έχει φτάσει στο τέρμα μιας μακράς διαδρομής.

Και ενώ πολλοί μιλούσαν για την οριστική της παρακμή, η Σοσιαλδημοκρατία επανεμφανίζεται. Η επιστροφή της συντελείται μέσα από πολλούς δρόμους, σε διαφορετικά εθνικά πλαίσια με στόχο την αναζήτηση ενός κοινού ορίζοντα, τον οποίο συνυφαίνουν παλιές και καινούριες έννοιες που δεν μπορεί παρά να έχουν κεντρικό ρόλο σε οποιαδήποτε σύγχρονη Δημοκρατία.

Στο Αργοστόλι, στο Εργατικό Κέντρο και στο Ληξούρι, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο πολιτικές εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλητή το Στέφανο Παραστατίδη γιατρό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκ των συγγραφέων του συλλογικού έργου “Η Σοσιαλδημοκρατία στο Προσκήνιο”.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η μεγάλη ανταπόκριση των μελών και των φίλων της παράταξης αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή στις συζητήσεις προοδευτικών συμπολιτών μας, μας δίνει δύναμη και θάρρος αλλά και τη σιγουριά ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής επιστέφει, με ιδεολογική συνέπεια και πρόγραμμα, ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.