Η «2η γραφή» για τον Θόδωρο

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

*ΠΟΛΥ μεγάλη μέρα η σημερινή. Σαν σήμερα, πριν 152 χρόνια, η Επτάνησος ενωνόταν με την Μητέρα Ελλάδα και σ’ αυτόν τον αγώνα πρωταγωνιστές ήταν -όπως όλοι γνωρίζουν- οι Κεφαλονίτες Ριζοσπάστες.

*ΠΕΡΥΣΙ, σαν σήμερα, είχαμε επισημάνει το μεγάλο «φάουλ» του πρώτου Κεφαλονίτη περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου («Πρώτη γραφή για τον Θόδωρο»), ο οποίος, όχι μόνον δεν πήρε πρωτοβουλίες για να μεταφερθεί το επίκεντρο του Μεγάλου Εορτασμού της Επετείου στο λίκνο του Ριζοσπαστισμού, στην Κεφαλονιά (κάτι που διακιούμαστε), μη καλένοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εντοπίως.

*ΟΜΩΣ φέτος, οφείλουμε να συγχαρούμε τον Θόδωρο. Κατάφερε να έρθει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο επίκεντρο της Εορτής, διορθώνοντας το περυσινό λάθος του και δίνοντας την πραγματική διάσταση στην αξία του Μεγάλου εκείνου Αγώνα.

*ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, νομίζουμε, ότι ο Κεφαλονίτης περιφερειάρχης, πρέπει να σχεδιάσει και να επιβάλει τη μονιμότητα του επίκεντρου του εορτασμού στην Κεφαλονιά, όχι μόνον για να σταματήσει το επί δεκαετίες «καπέλωμα» της Κέρκυρας σε βάρος μας, αλλά και για να σταματήσουν να τρίζουν τα κόκκαλα των Μεγάλων ηρώων της Κεφαλονιάς.