«Θα είμαι ενωτικός απέναντι σε όλους» λέει ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Σάμης Παντελής Αμούργης

O πρόεδρος του Δ.Σ. Σάμης Παντελής Αμούργης

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης Παντελής Αμούργης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Αγαπητοί φίλοι,

ως νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σάμης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους με ψήφισαν για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους, όπως επίσης και όσους δεν με επέλεξαν για την μελλοντική υπομονή τους. Θα προσπαθήσω να αποδείξω στους τελευταίους ότι έπραξαν βιαστικά.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά για την άκρως σημαντική συνεισφορά της την προκάτοχό μου, κ. Αριστέα Αμίτση.

Ο θεσμικός μου αυτός ρόλος θα με βρει ενωτικό απέναντι σε όλους, με δεδομένη την πρόθεση για συνεργασία και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νεοσύστατου δήμου μας, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να γίνει σεβαστός ο κανονισμός λειτουργίας, να προωθηθεί η ομόνοια και να ακουστούν όσες περισσότερες φωνές είναι δυνατόν. Η πολυφωνία αποτελεί ύψιστη εκδοχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ένας πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου οφείλει να κοιτά τον σκοπό του νόμου πέρα από το γράμμα του και να εφαρμόζει τις συνταγματικές αρχές σε όλο το επιτρεπτό διασταλτικό τους εύρος. Το μοναδικό πράγμα που θα σας ζητήσω είναι να έχουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας την υπενθύμιση για σεβασμό προς τον συνομιλητή, είτε αυτός θα αντικατοπτρίζεται, όπως τις περισσότερες φορές, σε κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο, είτε σε κάποιον πολίτη (εκλογέα ή μη, εκπρόσωπο φορέα ή άλλης ιδιότητας), του οποίου η γνώμη θα φέρει βαρύτητα ως προς την έκβαση της απόφασης της σώματος.

Έχω την ανάγκη να σας ομολογήσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταχραστώ τον θεσμικό μου ρόλο για προσωπική προβολή, κάτι που βρίσκεται όχι μόνο κόντρα στον νόμο αλλά και απέναντι στον ηθικό κώδικα του μέσου κοινωνού.

Δεν είναι ώρα να αναφερθεί τι έχει ή τι δεν έχει γίνει καλά, τι λείπει ή τι θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα. Από εδώ και πέρα θα κοιτάμε μπροστά. Το πίσω μένει μόνο για να μας κάνει να βελτιωνόμαστε και όχι να μοιρολατρούμε. Σας δηλώνω, όπως και οι περισσότεροι με ξέρετε και το ξέρετε, ότι θα είμαι διαθέσιμος προς όλους σας 24 ώρες το 24ωρο, το τηλέφωνό μου είναι και θα παραμείνει ανοιχτό για οτιδήποτε τυχόν χρειαστείτε εσείς ή οι συνδημότες μου, που εμπίπτει στο εύρος των ικανοτήτων μου.

Τέλος, συγχαίρω τα εκλεγέντα μέλη του προεδρείου, όπως και εκείνα της Οικονομικής Επιτροπής και τους εύχομαι από καρδιάς μια ομαλή, εύρυθμη και δημιουργική θητεία.

Καλώ όλους τους συναδέλφους, μαζί, μέχρι τις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο καθένας με τον τρόπο του, τηρώντας απαρεγκλίτως τις αρχές του, να εκπληρώσει τον στόχο για τον οποίο ξεκίνησε και αποτελεί μάλιστα και κοινό στόχο όλων όσοι έχουμε εκλεγεί για αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο: Το καλό του δήμου μας, την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με παράλληλο γνώμονα πάντοτε το όφελος των συνδημοτών μας αλλά και όσων κατοικούν ή αγαπούν το νησί μας, γιατί η Σάμη είναι Έρισσος, είναι Πύλαρος, είναι Κεφαλλονιά, είναι Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ.