Ισχυρή Κεφαλονιά εναντίον προέδρου Διλινάτων: Κυνηγάει φαντάσματα …για εντυπώσεις!

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης

Από την Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» (Αλ. Παρίσης) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα παραμύθια του νεόκοπου Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Διλινάτων κ. Τζωρτζάτου.

Είναι από τις πολλοστές φορές που ο κ. Αναστάσιος Τζωρτζάτος επιδίδετε σε μια προσφιλή συνήθεια του, το κυνήγι φαντασμάτων! Η εκ μέρους του, δημιουργία εντυπώσεων, η αναζήτηση ποινικά κολάσιμων πράξεων, η κάθαρση και η απόδοση δήθεν της δικαιοσύνης είναι γνωστά στην ομάδα της Ισχυρής Κεφαλονίας και στην τοπική κοινωνία, από παλιά. Είναι βέβαια επίσης γνωστό ότι, η εμμονή του για τα ανταποδοτικά τέλη των ανεμογεννητριών είναι επιλεκτική περιοριζόμενη αυστηρά στην περίοδο της Δημοτικής Αρχής Αλέξανδρου Παρίση.

Τ. Τζωρτζάτος

Ο κ. Τζωρτζάτος κατόπιν καταγγελίας του για την διαχείριση των ανταποδοτικών τελών από τις ανεμογεννήτριες, κατά την περίοδο 2011 – 2019 και την μεγάλη αγωνία που επέδειξε, μέχρι και πρόσφατα, για την πορεία αυτής, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, έλαβε μεγάλη απογοήτευση διότι απέτυχε παταγωδώς, όπως διακαώς επιθυμούσε, να φέρει στο εδώλιο του κατηγορημένου ολόκληρη την ομάδα Παρίση. Δυστυχώς το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δεν επιβεβαίωσε τις “ποινικές” ανησυχίες του κ. Τζωρτζάτου και ως εκ τούτου άνθρακας ο θησαυρός!!

κ. Τζωρτζάτε κατανοούμε ότι λόγω των επικείμενων εκλογών θα πρέπει να αναμασήσετε το γνωστό παραμύθι για να διασφαλίσετε τη θέση σας στην πολιτική σκηνή αλλά θα ήταν πιο ηθικό εκ μέρους σας να πείτε τι κάνατε στην προηγούμενη θητεία σας ως εξέχων άνδρας της κοινότητας Διλινάτων! Τι διεκδικήσατε τότε για το χωρίο σας; Τι χρήματα παρέδωσε ο πρώην Δήμος Αργοστολίου στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς από τα τέλη των ανεμογεννητριών; Ή μήπως οι ανεμογεννήτριες “φύτρωσαν” ξαφνικά στην Κοινότητα των Διλινάτων το 2011 και μετά;

Τα παραμύθια είναι καλά κ. Τζωρτζάτε για αυτούς που τα τρώνε αλλά καλό είναι κάπου κάπου να λέμε και αλήθειες…. Και η αλήθεια κ. Τζωρτζάτε είναι η εξής:

  • Κατά το χρονικό διάστημα που διατελέσατε μέλος του Τοπικού Διαμερίσματος Διλινάτων ΟΥΔΕΝ πράξατε για να αναζητήσετε τα τέλη από τον τότε Δήμο Αργοστολίου…
  • Αναφέρεστε συνεχώς και έχετε κάνει σημαία σας, ένα έγγραφο του Υπουργείου Ενέργειας που σας αποκρύψαμε… Έγγραφο ακούμε, έγγραφο διαβάζουμε και έγγραφο δεν βλέπουμε…
  • Ο Δήμος Κεφαλλονιάς, δια των αρμόδιων υπηρεσιών του, ακολουθούσε την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία για την απόδοση του 1%, που καταβάλουν οι παραγωγοί ΑΠΕ στους οικιακούς καταναλωτές. Εσείς ήσασταν ΑΠΩΝ από τις διαδικασίες αυτές. 
  • Η Δημοτική Αρχή της Ισχυρής Κεφαλονιάς, άφησε 2.000.000€ έσοδα από τους ΑΠΕ προκειμένου να μοιραστούν στους νεοσύστατους δήμους για έργα που προβλέπονται από τα ανταποδοτικά τέλη των ΑΠΕ.

Να σας θυμίσουμε ότι όταν ήσασταν μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Διλινάτων κατά την περίοδο της Δημοτικής Αρχής Παρίση, η συμβολή σας στην προαγωγή του τοπικού συμφέροντος, έγκειτο σε καταγγελίες και μόνο καταγγελίες…αυτό ήταν το μέγα πολιτικό σας μέλημα, αυτό ήταν το πολιτικό όραμά σας…

Διότι αν λειτουργούσατε ως σωστός αιρετός που σαν κύριο γνώμονα είχε το καλό του τόπου του, θα είχατε εντοπίσει τα έγγραφα που είχαν κοινοποιηθεί στην Κοινότητα για την διαδικασία των ενστάσεων και θα είχατε πράξει έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης τα δέοντα, όπως έκαναν και άλλες Κοινότητες.

Μην κάνετε τον ήρωα λοιπόν για την προσωπική σας προβολή…

Εκ του γραφείου τύπου της Ισχυρής Κεφαλονιάς