Καθηγητές: Υποδομές τώρα για αντισεισμική θωράκιση και προστασία-Μέτρα για τους μαθητές

O πρόεδρος των Καθηγητών κ. Διον. Γεωργόπουλος

Τώρα!!! Υποδομές για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία. Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα σχολεία.

Αυτό τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Καθηγητών (ΕΛΕΜΕΚΙ).

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ – στη χθεσινή του συνεδρίαση – αποφάσισε να κρούσει τον «κώδωνα» για τους κινδύνους από σεισμούς – πλημμύρες, για μια ακόμη φορά, και να επισημάνει την ανάγκη για υποδομές και μέτρα στο Νομό και παντού, που θα εγγυούνται την ασφάλεια του λαού και των παιδιών του. Σήμερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους νέους σεισμόπληκτους της Λευκάδας και όσων άλλων περιοχών πλήγηκαν από τη δόνηση των 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της νεκρής από το σεισμό. Είναι εγκληματική η πολιτική που θυσιάζει στο βωμό της ευρωενωσιακής επιλεξιμότητας τα ολοκληρωμένα έργα που απαιτούνται. Αυτή την πολιτική συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάθε φορά που συμβαίνει σεισμός ή πλημμύρα διαπιστώνουμε ότι τίποτε δεν προχωρά για την αποτροπή των κινδύνων ή ακούμε ξανά και ξανά τα φληναφήματα περί «μανίας της φύσης», «θεομηνίας» κλπ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συνεχίσει την καμπάνια ανάδειξης των αιτημάτων για την πρόληψη και την προστασία από τις συνέπειες των φυσικών φαινομένων (παρεμβάσεις σε OΛΜΕ, Περιφερειακό Συμβούλιο, συντονισμός μαζικών φορέων, κινητοποιήσεις κοκ).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το λαό και τη νεολαία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιπαλευτεί η κυβερνητική κατεύθυνση για αποχαρακτηρισμό του Νομού ως σεισμόπληκτου και για το μη χαρακτηρισμό του ως πλημμυρόπληκτου. Αυτό θα σημάνει πλήρη εγκατάλειψη ακόμη και των λειψών υποδομών που έχουν αποφασιστεί να γίνουν. Να παρθούν μέτρα για θωράκιση από σεισμούς και πλημμύρες. Να μπει τέλος στο αίσχος τα «κόκκινα» και «κίτρινα» σπίτια να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ κανονικά. Να δοθούν τα λεφτά που πήραν από τους κωδικούς για τα σεισμόπληκτα σχολεία και τις υποδομές, προκειμένου να πληρωθούν μαζί με ταμιακά διαθέσιμα οι δανειστές. Ειδικά για τα σχολεία και τους μαθητές, η ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να σταματήσει κάθε ενθάρρυνση, κάλυψη και ανοχή από το Υπουργείο Παιδείας σε αντιεκπαιδευτικά μέτρα που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Να ανακληθεί πάραυτα η απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για περικοπές τμημάτων. Να δοθεί ξεκάθαρη λύση στο θέμα της απαγόρευσης μετεγγραφών φοιτητών που εισήχθησαν με ποσόστωση λόγω σεισμών. Να δρομολογηθούν άμεσα νέα σύγχρονα και ασφαλή σχολικά συγκροτήματα. Να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Να παρθούν μέτρα για τις βροχοπτώσεις – καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο. Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια πολιτικής προστασίας.

O αποχαρακτηρισμός του Νομού, τα μέτρα που δεν παίρνονται σε καμία περιοχή της χώρας, εντάσσονται και υπηρετούν τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει όλα τα δικαιώματα στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Γι’ αυτό η ΕΛΜΕ-ΚΙ παλεύει για άλλο δρόμο ανάπτυξης, ενάντια στην οικονομία και την εξουσία των μονοπωλίων, που θα έχει ως μία από τις βασικές προτεραιότητες την αντισεισμική θωράκιση – προστασία, που θα εγγυάται την ευημερία των εργαζομένων και των παιδιών τους, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, μαζί με άλλους φορείς, θα πραγματοποιήσει:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 27 Νοέμβρη.

Θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Καλούμε τα 15μελή των μαθητών, τους Συλλόγους Γονέων, τα εργατικά σωματεία να δώσουν το «παρών». Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους μαζικούς φορείς των

Ιονίων και της Δυτικής Ελλάδας να δώσουν «χείρα βοηθείας» στην ανάδειξη του θέματος.

Συγκροτημένα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Oργανωτική σύσκεψη για την παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη και ώρα 6.30 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
O πρόεδρος
Διονύσης
Γεωργόπουλος
Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Ποταμιάνου

sxoleio seimsos